Liiketoimintasuunnitelma; kokki kotiin toiminnalle
Haatainen, Tuija; Granqvist, Turo (2009)
Haatainen, Tuija
Granqvist, Turo
Laurea-ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200910255110
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200910255110
Tiivistelmä
Opinnäytetyöprojektina toteutettiin liiketoimintasuunnitelma ruokapalveluita tuottavalle liikeidealle. Tuotoksen tarkoituksena oli selvittää, onko kannattavaa perustaa liikeidean kaltainen yritys. Yksi projektin päämääristä oli saada yritystoiminnasta ja yrittäjyydestä kokonaiskuva, jota peilataan tekijöiden omaan yritysideaan sekä haluun toimia yrittäjinä. Opinnäytetyön haluttiin palvelevan tekijöiden omaa tarkoitusta ja projektista on apua tulevaisuudessa,jolloin liikeidean kaltainen yritys mahdollisesti tullaan perustamaan.
Opinnäytetyö on toimintakeskeinen. Varsinaisen liiketoimintasuunnitelman toteuttamisen taustalle on kerätty tietoa liiketoimintasuunnitelman laatimisesta, yrityksen perustamisesta, yrittäjyydestä sekä liiketoiminnasta. Teoreettisen taustatiedon lähteinä on käytetty aiheeseen liittyviä kirjallisuus‐ ja internetlähteitä sekä henkilö‐ ja asiantuntijahaastatteluita. Teoriatieto on pyritty kuvaamaan ravitsemisalan näkökulmasta. Toiminnallinen osuus sisältää varsinaisen liiketoimintasuunnitelman kannattavuuslaskelmineen.
Opinnäytetyön tulosten perusteella liiketoiminta arvioitiin kannattavaksi. Liiketoimintasuunnitelman puitteissa mahdolliselle yritykselle saatiin luotua selkeitä strategisia valintoja. Lisäksi liiketoimintasuunnitelmassa kartoitettiin toimintaympäristöä sekä toimialan tulevaisuutta. Suunnitelman loppuun on kerätty realistista tietoa mahdollisen yrityksen taloudesta sekä kannattavuudesta. Kokonaisuudessaan opinnäytetyön tavoitteet saavutettiin.
Opinnäytetyö on toimintakeskeinen. Varsinaisen liiketoimintasuunnitelman toteuttamisen taustalle on kerätty tietoa liiketoimintasuunnitelman laatimisesta, yrityksen perustamisesta, yrittäjyydestä sekä liiketoiminnasta. Teoreettisen taustatiedon lähteinä on käytetty aiheeseen liittyviä kirjallisuus‐ ja internetlähteitä sekä henkilö‐ ja asiantuntijahaastatteluita. Teoriatieto on pyritty kuvaamaan ravitsemisalan näkökulmasta. Toiminnallinen osuus sisältää varsinaisen liiketoimintasuunnitelman kannattavuuslaskelmineen.
Opinnäytetyön tulosten perusteella liiketoiminta arvioitiin kannattavaksi. Liiketoimintasuunnitelman puitteissa mahdolliselle yritykselle saatiin luotua selkeitä strategisia valintoja. Lisäksi liiketoimintasuunnitelmassa kartoitettiin toimintaympäristöä sekä toimialan tulevaisuutta. Suunnitelman loppuun on kerätty realistista tietoa mahdollisen yrityksen taloudesta sekä kannattavuudesta. Kokonaisuudessaan opinnäytetyön tavoitteet saavutettiin.