Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Kokataan yhdessä : työkirja maahanmuuttajille suomalaisesta ruokakulttuurista

Pajari-Seppänen, Hanna (2012)

 
Avaa tiedosto
Pajari-Seppanen_Hanna.pdf (1006.Kt)
Lataukset: 


Pajari-Seppänen, Hanna
Lahden ammattikorkeakoulu
2012
Creative Commons License
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 1.0 Suomi
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012061212553
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli luoda yhtenäinen materiaali suomen kielen peruskurssin opiskelijoille keittiöopintojaksolle. Opinnäytetyön tuotoksena tehtiin työkirja Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksen opetuskeittiöön. Toiminnallinen osa muodostui 1) keskusteluista maahanmuuttajaopiskelijoiden kanssa Learning Cafe eli oppimiskahvilamenetelmää hyödyntäen ja 2) työkirjan suunnittelusta ja valmistamisesta.
Learning Cafessa keskusteltiin opiskelijoiden kotimaiden ruokakulttuureista ja suomalaisista ruoista. Pohdittiin muun muassa, mitä yhteneväisyyksiä ja eroavai-suuksia on heidän omassa ruokakulttuurissaan verrattuna suomalaiseen ruokakulttuuriin ja millaisia raaka-ainevalikoimia on saatavilla.
Työkirjassa kerrotaan suomalaisesta ruokakulttuurista. Työkirjassa on reseptejä, sanastoharjoituksia ja tehtäviä. Työkirjaan valitut kuvat auttavat opiskelijoita ymmärtämään kirjan tekstiä. Maahanmuuttajien keittiöopintojaksolla valmistetaan ja maistellaan yhdessä suomalaisia ruokia ja keskustellaan suomalaisesta ruoka-kulttuurista.
Lähdeaineistona käytettiin alan kirjallisuutta, Internetiä, tilastoja ja artikkeleja. Työkirjaa on tarkoitus käyttää oppitunneilla opetuskeskustelun tukena ja ruoan-valmistuksen aikana.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste