Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Karelia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Karelia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Ammattikeittiötoiminnat ja niiden kehittäminen

Simonen, Marja-Leena (2021)

 
Avaa tiedosto
Simonen_Marja-Leena_2021_04_07.pdf (882.8Kt)
Lataukset: 


Simonen, Marja-Leena
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202104074339
Tiivistelmä
Tiivistelmä
Julkisten ravintopalveluiden toiminta on laajentunut ruuanvalmistuksesta siivous-, toimitila- ja laitoshuollon tehtäviin. Tämä vuoksi on perustettu yhtiöitä ja liikelaitoksia, jotka tuottavat palveluitaan omistajilleen. Ruokapalvelutoiminnan kehittämisen ja tehostamisen vaikutukset näkyvät ruuanvalmistustoiminnan keskittämisenä suuriin tuotantokeittiöihin. Pienten tuotantokeittiöiden ruuanvalmistus siirretään suurempiin tuotantokeittiöihin ja kehitetään toiminta palvelukeittiöksi.

Kehittämistehtävässä tarkasteltiin Honkalampi-keskuksen ruokapalveluiden muutosta tuotantokeittiöstä palvelukeittiöksi. Tarkastelun kohteita olivat Honkalampi-keskuksen asumispalveluyksiköt ja ravintokeskus sekä Tikkamäen ravintokeskus. Niiden toimintaa tarkasteltiin luonnollisessa toimintaympäristössään toimintatapojen tarkkailulla, kyselyillä ja ateria- ja tuotetilaushistoriaan liittyvien dokumenttien avulla.

Kehittämiskohteeksi tarkastelun perusteella muodostui ateria- ja tuotepakkausprosessin kehittäminen sujuvammaksi ja asiakaslähtöisemmäksi. Kehittämisen tuloksena syntyi tuotetilauspohja Web-mysli-tilausjärjestelmään, jossa huomioitiin Honkalampi-keskuksen asiakkaiden erityistarpeet. Suunnitellusta ja selkeästä tuotetilauspohjasta hyötyvät asiakas kuin myös Tikkamäen ravintokeskus, jossa tilauspohja toimii raaka-aineiden tilauspohjana tavarantoimittajilta.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste