Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

WÄCKO Sushin liiketoimintasuunnitelma

Tiainen, Hannu (2012)

 
Avaa tiedosto
Tiainen_Hannu.pdf (669.3Kt)
Lataukset: 


Tiainen, Hannu
Laurea-ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012111915557
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on laatia liiketoimintasuunnitelma uudelle ravintolalle. Tavoitteena on kehittää liikeidealtaan normaalista japanilaisesta sushi-ravintolasta poikkeavalle ravintolalle toteuttamiskelpoinen liiketoimintasuunnitelma. Lisäksi opinnäytetyö sisältää laajan teoriakatsauksen ravintolan perustamiseen liittyvistä asioista.

Liiketoimintasuunnitelma laadittiin käyttämällä ravintolan liiketoimintasuunnitelmaopasta, johon sisältyi suunnittelua palveleva Excel-taulukko. Taulukossa oli yrityksen laskelmia varten valmiit osiot laskentakaavoineen ja kirjan teoria ohjasi, miten taulukot tulisi täyttää. Liiketoimintasuunnitelman laatimisessa myös havainnoitiin kilpailevia sushi-ravintoloita ja käytettiin niiden tekemiään ratkaisua muun muassa menun laajuuden ja ravintolan ulko-näön suhteen. Päätöksiin vaikuttivat suuresti myös tekijän omat näkemykset tulevan ravintolan toiminnasta.

WÄCKO Sushi tarjoaa tuleville asiakkailleen yleisten japanilaisten sushi-annosten lisäksi todella poikkeavia sushi-annoksia vaihtuvalla WÄCKO-menulla. Liikeidea perustuu haluun tar-jota lisää vaihtelua sushin muodossa. Se ottaa huomioon kala- ja äyriäisallergiset sekä erot-tuu kilpailijoista poikkeavilla annoksilla. Ravintola pyrkii myymään suurimman osan annok-sistaan mukaan otettavaksi.

Tämän opinnäytetyön tuotos on uuden ravintolan liiketoimintasuunnitelma. Se on oma erillinen tiedosto, joka pidetään tekijän jatkotoimenpiteitä varten salaisena. Liiketoiminta-suunnitelma toimii tärkeänä työkaluna uuden ravintolan perustamisessa. Liiketoimintasuunnitelman arvioi tekijän lisäksi yksityisyrittäjä sekä pankki- ja rahoitusalalla työskentelevä henkilö. Arvioinnit tukivat liiketoimintasuunnitelman toimivuutta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste