Työskentelytapojen kehittäminen verkkokaupan sisällöntuottajana : päiväkirjamuotoinen opinnäytetyö
Pulkkinen, Heidi (2021)
Pulkkinen, Heidi
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021061015568
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021061015568
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää kevytyrittäjänä toimivan verkkokaupan sisällöntuottajan työskentelytapoja. Kehittämiskohteet valittiin Sydänmaanlakan (2012) koostamista kokonaiskuntoisuuden osa-alueista, joita käytiin läpi nykytilanteen kuvauksessa. Kehittämisen tarvetta koettiin fyysisen, psyykkisen ja ammatillisen kunnon sekä uudistumiskunnon kohdalla.
Tutkimusmenetelmänä käytettiin päiväkirjaseurantaa, jota toteutettiin 11 viikon ajan. Seurantaviikot jaettiin neljään osaan kehittämiskohteiden perusteella. Päiväkirjaseurantaan sisältyi viikoittaisten työnkuvausten lisäksi myös kirjallisuudesta sekä internetistä löytynyttä teoriaa sekä itsenäistä pohdintaa.
Tutkimuksessa kokeilluista menetelmistä Pomodoro-tekniikka, miellekartta sekä LLTA-malli osoittautuivat tehokkaimmiksi työskentelytapoja parantaviksi menetelmiksi. Miellekartan käyttö lisäsi flow-tilan kokemista tuotetekstien kirjoittamisessa. Liikunnan lisäämisellä, ruokavalion parantamisella sekä mielen rentouttamisella oli positiivisia vaikutuksia unen lisäksi myös työntekoon.
Tutkimusmenetelmänä käytettiin päiväkirjaseurantaa, jota toteutettiin 11 viikon ajan. Seurantaviikot jaettiin neljään osaan kehittämiskohteiden perusteella. Päiväkirjaseurantaan sisältyi viikoittaisten työnkuvausten lisäksi myös kirjallisuudesta sekä internetistä löytynyttä teoriaa sekä itsenäistä pohdintaa.
Tutkimuksessa kokeilluista menetelmistä Pomodoro-tekniikka, miellekartta sekä LLTA-malli osoittautuivat tehokkaimmiksi työskentelytapoja parantaviksi menetelmiksi. Miellekartan käyttö lisäsi flow-tilan kokemista tuotetekstien kirjoittamisessa. Liikunnan lisäämisellä, ruokavalion parantamisella sekä mielen rentouttamisella oli positiivisia vaikutuksia unen lisäksi myös työntekoon.