Web-animaatiot : case Fazer Leipomot Oy, työturvallisuuspelin animaatiot
Olenius, Riina (2021)
Olenius, Riina
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021061015577
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021061015577
Tiivistelmä
Työn tavoitteena oli tutkia web-animaatioiden kehittymistä erilaisten animointitapojen ja sovellusten avulla vuosien aikana. Case-osuuden tavoitteena oli käydä läpi, mitä menetelmiä ja sovelluksia Fazer Leipomot -työturvallisuuspelin animaatioissa käytettiin. Työssä käytetty materiaali löytyi verkon eri artikkeleista ja teoksista.
Työssä edettiin tekemällä vertailuja erilaisten animointitapojen ja tiedostokokojen välillä sekä tarkasteltiin mitä animointitapoja ja menetelmiä voitiin käyttää kunkin sovelluksen kohdalla. Työssä käytiin myös läpi, kuinka ongelmatilanteet vaikuttivat laatuun sekä suorituskykyyn animaatioissa ja verkkosivustoilla. Lisäksi työssä kerrottiin lyhyesti, mikä animointitapa ja sovellus on kyseessä kussakin tilanteessa. Työn käytännön osuudessa käsitellään Fazer Leipomoille toteutetun sovelluksen visuaalisten osuuksien animointia, jotta saatiin vertailukohde tämän päivän web-animaatioita varten. Case-osuudessa myös kerrottiin tuotetuista animaatioista ja niitä verrattiin tiedostojen kokojen välillä.
Työn tuloksena todetaan, että aiheen myötä saadaan käsitys siitä, miten tänä päivänä web-animaatioita suositellaan toteutettavan ja mitä ohjelmia niiden toteuttamiseen käytetään. Animaatioissa on otettava laatuun ja suorituskykyyn toimintamalli, jossa niitä yritetään parantaa kaikilla mahdollisilla tavoilla, jotta ne toimisivat verkkosivustoilla odotetulla tavalla. Animaatioprojektissa päädytään johtopäätökseen, että animaation laadulla, suorituskyvyllä ja tiedostokoolla on tärkeä merkitys toiminnallisesti, jotta se toimisi verkkosivustoilla parhaimmalla mahdollisella tavalla. The objective of this study was to examine the evolution of web animations it is behavior of animating and the use of applications in the past few years. The objective of the empirical part was to observe and process the methods of animating and the use of applications on project of Fazer Bakery Ltd. The materials used in this paper were gathered from literature and Internet articles.
The theory section compared different animation methods and the file sizes of their respective formats. Each theory section starts with an overview of the animation methods and applications. Furthermore, it examined which animation methods and techniques are being used in applications. Moreover, it observed and processed the problematic situations of quality and performance in animations and browsers. The empirical part consists of explaining and observing an animation project for Fazer Bakery Ltd. It compared the final versions of the project’s animations to today’s web animations. In addition, animation methods and the sizes of their respective outputs are compared.
The results of the study can be used to implement web animations with recommended animation methods and the paper provides recommendations on which applications should be used to create web animations. Thus, animations should be developed with a compromise between animation quality, and performance in mind if they are supposed to be used on websites. Based on the animation project’s results, the quality, performance and file size of the animations are the most important functional factor in web animation development for websites.
Työssä edettiin tekemällä vertailuja erilaisten animointitapojen ja tiedostokokojen välillä sekä tarkasteltiin mitä animointitapoja ja menetelmiä voitiin käyttää kunkin sovelluksen kohdalla. Työssä käytiin myös läpi, kuinka ongelmatilanteet vaikuttivat laatuun sekä suorituskykyyn animaatioissa ja verkkosivustoilla. Lisäksi työssä kerrottiin lyhyesti, mikä animointitapa ja sovellus on kyseessä kussakin tilanteessa. Työn käytännön osuudessa käsitellään Fazer Leipomoille toteutetun sovelluksen visuaalisten osuuksien animointia, jotta saatiin vertailukohde tämän päivän web-animaatioita varten. Case-osuudessa myös kerrottiin tuotetuista animaatioista ja niitä verrattiin tiedostojen kokojen välillä.
Työn tuloksena todetaan, että aiheen myötä saadaan käsitys siitä, miten tänä päivänä web-animaatioita suositellaan toteutettavan ja mitä ohjelmia niiden toteuttamiseen käytetään. Animaatioissa on otettava laatuun ja suorituskykyyn toimintamalli, jossa niitä yritetään parantaa kaikilla mahdollisilla tavoilla, jotta ne toimisivat verkkosivustoilla odotetulla tavalla. Animaatioprojektissa päädytään johtopäätökseen, että animaation laadulla, suorituskyvyllä ja tiedostokoolla on tärkeä merkitys toiminnallisesti, jotta se toimisi verkkosivustoilla parhaimmalla mahdollisella tavalla.
The theory section compared different animation methods and the file sizes of their respective formats. Each theory section starts with an overview of the animation methods and applications. Furthermore, it examined which animation methods and techniques are being used in applications. Moreover, it observed and processed the problematic situations of quality and performance in animations and browsers. The empirical part consists of explaining and observing an animation project for Fazer Bakery Ltd. It compared the final versions of the project’s animations to today’s web animations. In addition, animation methods and the sizes of their respective outputs are compared.
The results of the study can be used to implement web animations with recommended animation methods and the paper provides recommendations on which applications should be used to create web animations. Thus, animations should be developed with a compromise between animation quality, and performance in mind if they are supposed to be used on websites. Based on the animation project’s results, the quality, performance and file size of the animations are the most important functional factor in web animation development for websites.