Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ruokatrendit osana tuotekehitystä : pop-up aamiaispaikka

Suomela, Maria (2021)

 
Avaa tiedosto
suomela_maria.pdf (2.635Mt)
Lataukset: 


Suomela, Maria
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120323449
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena oli aamiaisen tuotekehitys ruokatrendit huomioon ottaen. Opinnäytetyö oli toiminnallinen ja sillä ei ollut toimeksiantajaa. Opinnäytetyön teoreettinen osuus käsittelee tuotekehitystä, erilaisia tuotekehitysmalleja sekä tuotekehityksen merkitystä yrityksille. Teoriaosuudessa käsitellään myös vallitsevia ruokatrendejä, Ravintolapäivää sekä pop-up ravintolatoimintaa.

Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää aamiaistarjoilu, jonka sisällössä näkyivät tällä hetkellä vallitsevat ruokatrendit. Opinnäytetyön tavoitteena oli testata tuotekehityksen avulla syntyneet aamiaistuotteet käytännössä mahdollista tulevaisuudessa tapahtuvaa yrittäjyyttä varten. Tuotteiden testaus suoritettiin Ravintolapäivänä kotonani järjestettävässä pop-up ravintolassa. Testauksen yhteydessä Ravintolapäivän asiakkailta kerättiin tuotteista palautetta, jota voidaan hyödyntää mahdollisesti tulevaisuudessa.

Tuotekehitysprosessi eteni soveltaen teoriaosuudessa esitettyjä tuotekehitysmalleja. Ideointivaiheessa käytettiin hyödyksi esimerkiksi ruokatrendejä ja jo olemassa olevia tuotteita sekä reseptejä. Tuotteistamisen vaiheessa tuotteiden reseptit testattiin ja lopulliset raaka-aineet päätettiin. Tuotekehityksen lopputuotteina syntyi kaksi erilaista aamiaistarjotinta. Aamiaistarjottimien testaus tapahtui Ravintolapäivänä ja testaajat vastasivat tapahtuman jälkeen palautekyselyyn.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste