Keski-Suomen ruokaverkostossa on mahdollisuuksia – Keski-Suomen ruokaverkoston kehittämisstrategia 2022–2027
Editoija
Pölkki, Leena
Kaartinen, Viivi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-830-632-3
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-830-632-3
Tiivistelmä
Tämä asiakirja esittelee Keski-Suomen ruokaverkoston kehittämisstrategian ohjelmakaudelle 2022–2027. Strategia on tuotettu yhteiseksi kehittämisen suunnitelmaksi kaikille Keski-Suomen ruokaverkoston ja sen rajapintojen toimijoille. Sen mukaan visio on: ”Keskisuomalainen ruokaverkosto tuottaa yhteistyöllä aitoja makuja, elämyksiä ja hyvinvointia kannattavasti, kestävästi ja luotettavasti”. Toimintaa ohjaa yhteisesti tunnistettu ja sovittu arvopohja: yhteistyö, korkea laatu ja vastuullisuus. Kehittämisen painopisteiksi on valittu neljä pääteemaa: 1) yhteistyöllä eteenpäin 2) jatkuvuus ja tiedon sekä osaamisen kehittäminen 3) uudistuva ruokakulttuuri ja 4) kasvu, kehittäminen ja saatavuus.
Strategia on työstetty yhteistyössä Keski-Suomen ELY-keskuksen, Keski-Suomen liiton, MTK Keski-Suomen, ProAgria Keski-Suomen, Gradian, JAMKin, yrittäjien ja muiden sidosryhmien kanssa. Taustalla ovat maaseudun alueellinen kehittämisohjelmatyö, päivitetty Lähiruokaohjelma (MMM), valtakunnalliset ruoka-alan selvitykset ja kehittämistoimet, Keski-Suomen ruokaketjun toimintaympäristöselvitys, sidosryhmien työpaja- ja strategiatyöryhmän työskentely.
Strategiatyötä on koordinoinut Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2 -yhteistyöhanke. Hanketta on rahoittanut Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan unionin maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.
Strategia on työstetty yhteistyössä Keski-Suomen ELY-keskuksen, Keski-Suomen liiton, MTK Keski-Suomen, ProAgria Keski-Suomen, Gradian, JAMKin, yrittäjien ja muiden sidosryhmien kanssa. Taustalla ovat maaseudun alueellinen kehittämisohjelmatyö, päivitetty Lähiruokaohjelma (MMM), valtakunnalliset ruoka-alan selvitykset ja kehittämistoimet, Keski-Suomen ruokaketjun toimintaympäristöselvitys, sidosryhmien työpaja- ja strategiatyöryhmän työskentely.
Strategiatyötä on koordinoinut Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2 -yhteistyöhanke. Hanketta on rahoittanut Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan unionin maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.