Koronan vaikutus ravintola-alan yrityksen toimintaan
Lindqvist, Christian (2021)
Lindqvist, Christian
2021
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120924665
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120924665
Tiivistelmä
Viimeiset vuodet ovat olleet kaikille pienyrityksille todella vaikeat. COVID-19-pandemia on vaikuttanut jollakin tasolla lähes yrityksiin ja varsinkin ravintola-alan yrityksiin. Opinnäytetyön tavoite oli selvittää, miten COVID-19-pandemia on vaikuttanut ravintola-alan yritykseen Päijät-Hämeen alueella. Suomessa todella monet yritykset ovat koronan vuoksi kokeneet kovia. Monet ovat menettäneet paljon ja osa on tämän myötä kaatunut. Selviytyäkseen koronan tuomista haasteista yritykset on pakotettu miettimään uusia strategioita ja toimintatapoja.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa tutkittiin, miten korona on syntynyt, ja mitä sen myötä on tullut lisään, kuten koronarokote ja koronapassi. Ravintola-ala on joutunut kokemaan paljon koronapandemian takia ja teoriaosuudessa kerrotaan, miten se on muokannut ravintola-alaa.
Tutkimusosuus muodostui kolmesta osasta. Ensimmäisessä osassa tutkittiin ravintoloitten tuloksia ravintola ja vuosi kohtaisesti, toisessa osassa verrattiin ravintoloiden kuluja eri vuosina ja kolmannessa osassa vertailtiin ravintoloiden myyntejä kuukausi ja vuositasolla. Tutkimuksessa selviää, kuinka ison kolauksen ravintola-alan yritys on saanut koronapandemian myötä.
Tutkimuksen perusteella selvisi, että koronapandemia on vaikuttanut negatiivisesti myynteihin ja yrityksen tulos oli heikentynyt selkeästi. Työtehtävät olivat laskeneet, jonka myötä jouduttiin myös lomauttamaan henkilökuntaa.
Opinnäytetyön teoriaosuudessa tutkittiin, miten korona on syntynyt, ja mitä sen myötä on tullut lisään, kuten koronarokote ja koronapassi. Ravintola-ala on joutunut kokemaan paljon koronapandemian takia ja teoriaosuudessa kerrotaan, miten se on muokannut ravintola-alaa.
Tutkimusosuus muodostui kolmesta osasta. Ensimmäisessä osassa tutkittiin ravintoloitten tuloksia ravintola ja vuosi kohtaisesti, toisessa osassa verrattiin ravintoloiden kuluja eri vuosina ja kolmannessa osassa vertailtiin ravintoloiden myyntejä kuukausi ja vuositasolla. Tutkimuksessa selviää, kuinka ison kolauksen ravintola-alan yritys on saanut koronapandemian myötä.
Tutkimuksen perusteella selvisi, että koronapandemia on vaikuttanut negatiivisesti myynteihin ja yrityksen tulos oli heikentynyt selkeästi. Työtehtävät olivat laskeneet, jonka myötä jouduttiin myös lomauttamaan henkilökuntaa.