Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Restonomiksi valmistuneiden työllistyminen ja urakehitys

Hietanen, Saana (2021)

 
Avaa tiedosto
Hietanen_Saana.pdf (2.385Mt)
Lataukset: 


Hietanen, Saana
2021
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121626385
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa ajankohtaista ja relevanttia tietoa suomalaisista ammattikorkeakouluista vuosina 2016−2021 restonomiksi valmistuneiden työllistymisestä ja urakehityksestä. Päämääränä oli selvittää, millaisia urapolkuja restonomeilla on muutaman vuoden aikahaarukalla valmistumisesta, millaisena ja miten haastavana restonomit kokevat työllistymisen oman tutkintonsa avulla ja miten restonomikoulutus valmistaa opiskelijoita työelämään. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Laurean urapalvelut.

Työn tarkoituksena oli, että Laurean urapalvelut voi hyödyntää työssä tehtyä selvitystä omassa työssään muun muassa uraohjauksissa ja työpajoissa. Työssä kerätyn tiedon avulla toimeksiantajan on mahdollista ohjata, kannustaa ja tukea restonomiopiskelijoita heidän urahaaveissaan ja kurssivalinnoissaan. Tiedon perusteella voidaankin paremmin arvioida, millaisiin positioihin restonomiksi valmistuneet työllistyvät, mitä tutkinto mahdollistaa ja millaista urakehitystä on odotettavissa.

Opinnäytetyö oli luonteeltaan tutkimuksellinen. Tietoperusta rakentui restonomikoulutuksen ja sen antamien työelämävalmiuksien, matkailu-, ravitsemis- ja talousalan sekä restonomien työllistymisen ja tulevaisuuden näkymien ympärille. Työn tutkimusmenetelmänä käytettiin kvantitatiivisen ja kvalitatiivisen tutkimuksen yhdistävää kyselyä. Tutkimustuloksista kävi ilmi, että restonomit työllistyvät monille aloille ja esihenkilö- ja asiantuntijatehtävät ovat haluttuja. Restonomitutkinnon tunnettuuden ei kuitenkaan koeta olevan tarpeeksi hyvä.

Kehittämis- ja jatkotoimenpiteenä Laurean urapalveluiden olisi tärkeää tarjota restonomiopiskelijoille lisää tietoa alan laajoista työllistymismahdollisuuksista ja auttaa heitä sanoittamaan osaamistaan. Restonomiopinnoissa tulisi yleisesti tehdä entistä aktiivisemmin työelämäyhteistyötä ja tutkinnon markkinointiin tulisi panostaa, jotta tutkinto saisi tunnettuutta. Työmahdollisuuksien kannalta on tärkeää, että tutkinto tunnistetaan työmarkkinoilla ja restonomit osaavat itse tuoda esille tutkintonsa vahvuuksia eri työtehtäviin.
 
The purpose of this thesis was to produce current and relevant information on the employment and career development of those, who have completed a Bachelor’s Degree in Hospitality Management in Finnish universities of applied sciences from 2016−2021. The objective was to map the career paths hospitality graduates have after graduation, how challenging they find employment with their degree, and how the hospitality degree prepares students for the working life. Laurea Career Services commissioned this thesis.

The purpose of the study was that Laurea Career Services can utilize the collected data in their own work, for example in career guidance and workshops. With the help of the information gathered in the study, it is possible for Laurea Career Services to guide, encourage and support hospitality students in their career dreams and course choices. The information can be used to assess what positions are possible for hospitality graduates and what career development they can expect.

The thesis was conducted as an exploratory research. The theoretical framework reviews hospitality studies and the working life skills it provides, the hospitality industry, and the employment and future prospects of hospitality professionals. The research method of the work was a survey, which combined quantitative and qualitative research. The results of the research showed that hospitality graduates are employed in many industries and the most wanted positions are specialist and manager. However, the conspicuousness of the degree is perceived not to be good enough.

As a development proposal, it would be important for Laurea Career Services to provide more current information about the wide-ranging employment opportunities for hospitality students and help them express their skills. In general, working life co-operation should be more active during hospitality studies, and efforts should be made to market the degree to improve its conspicuousness. From the point of view of job opportunities, it is important that the degree is recognized in the labor market and that the hospitality professionals themselves are able to highlight and describe their strengths for different positions.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste