Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tuotekehitys GoVuokatille - Häätuotteen suunnittelu Camp Puikkokoskelle

Karppinen, Heidi (2012)

 
Avaa tiedosto
OPARI_Karppinen Heidi.pdf (874.0Kt)
Lataukset: 


Karppinen, Heidi
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012120718672
Tiivistelmä
GoVuokatti on Vuokatin matkailukeskuksessa toimiva ohjelmapalveluyritys. Yritys tuottaa ryhmäohjelmia ja vauhdikkaita aktiviteetteja koko perheelle ympäri vuoden. GoVuokatti välittää myös mökki-, lomahuoneisto- ja hotellimajoitusta. Yrityksellä on käytössään upeita kohteita, joista yksi on opinnäytetyössä kehityksen kohteena oleva Camp Puikkokosken tukkilaiskämppä Kontiomäessä.

Opinnäytetyön tarkoituksena oli lähteä kehittämään Camp Puikkokoskea perhejuhlia varten, joista opinnäytetyötä varten valikoitui häät. Tuote suunniteltiin toteutettavaksi hääsesonkiajalle eli kesäkuukausille. Tuote on muokattavissa myös muita perhejuhlia varten ja antaa hyvän mallin niiden kehittämiselle. Kohderyhmänä ovat pääasiassa Kainuun alueelta tulevat hääparit, jotka haluavat viettää rennot kesähäät luonnon keskellä ja arvostavat erähenkisyyttä ja perinteitä.

Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella häätuote Camp Puikkokoskelle hyödyntäen kohteen tukkilaishenkistä ilmettä, paikallista ruokakulttuuria ja GoVuokatin ohjelmapalvelu tarjontaa. Häätuotetta varten suunniteltiin kaksi häätuotepakettia ja kolme häämenu vaihtoehtoa. Häätuotepaketit ovat "häät tukkilaisteemalla" ja "häät metsästysteemalla". Molemmissa paketeissa on teemaan sopivaa ohjelmaa sekä teeman mukainen menu. Häätuotteesta haluttiin tehdä elämyksellinen ja tuotteen suunnittelussa apuna käytettiin elämyskolmiomallia.

Opinnäytetyön teoriaosuus käsittelee tuotekehitystä ja sen vaiheita, ohjelmapalvelua, elämyksellistä tuotetta ja juhlamenun suunnittelua sekä toimintaympäristöä. Empiirinen osuus sisältää kuvauksen häätuotteiden ideoinnista, suunnittelusta ja toteutuksesta.

Työn lopussa pohditaan opinnäytetyön onnistumista, opinnäytetyössä oppimia asioita ja tuotteen mahdollisia kehittämisideoita.

Liitteinä opinnäytetyössä on tuotekortit, menukortit ja asiakaspalautelomake.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste