Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Liiketoimintasuunnitelma kesäravintolalle

Vikman, Minja (2009)

 
Avaa tiedosto
Vikman_Minja.pdf (553.3Kt)
Lataukset: 


Vikman, Minja
Laurea-ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200911276358
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa toimiva liiketoimintasuunnitelma toimeksiantajalle, joka haluaisi perustaa Helsingin keskustaan kesäravintolan.

Opinnäytetyön teoriaosassa käsiteltäviä keskeisiä asioita ovat liikeidean kehittäminen, markkinoiden tutkiminen, kilpailijoiden määrittäminen ja analysointi, riskien kartoittaminen sekä markkinointisuunnitelman laatiminen. Opinnäytetyön pääongelmana olikin selvittää minkälainen on perustettavan kesäravintolan liiketoimintasuunnitelma, jolla toimeksiantaja voi perustaa uuden ravintolan. Teoriaosuudessa on käytetty apuna liiketoimintasuunnitelmasta, markkinoinnista sekä liiketoiminnasta kertovia teoksia. Lisäksi työhön on käytetty uudempaa tietoa Tilastokeskuksen sekä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n sivuilta.

Opinnäytetyön empiriaosuudessa on painopisteenä toimeksiantajan haastattelu, joka toteutettiin teemahaastattelun muodossa. Tarkoituksena oli saada selville toimeksiantajan mielipiteet sekä ideat perustettavaan kesäravintolaan liittyen vuorovaikutuksen avulla. Tutkijan tehtävänä oli siis suunnitella liikeidea ja strategiat sekä tehdä lopulliset päätökset toimintaan liittyvistä asioista.

Työn tuloksista voidaan päätellä, että ravintola-alalla on menossa laskusuhdanne ja tilanne ei tule ihan lähiaikoina parantumaan. Tulevasta ravintolaruuan arvonlisäveron laskustakin hyöty näkyy vasta pidemmällä aikavälillä. Kuitenkin ravintola-alalle on suhteellisen helppo päästä ja hyvällä konseptilla voi siellä pysyäkin. Suunnitelmien ja odotusten on oltava realistisia, jos haluaa luoda toimivan yrityksen.

Valmis opinnäytetyö tulee toimimaan apuna toimeksiantajalle yrityksen toimintaa käynnistettäessä. Liiketoimintasuunnitelmaa tulee päivittää jatkuvasti, jotta siitä saisi parhaan hyödyn.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste