Ohjeistus ruokapalveluiden järjestämiseen suurtapahtumissa
Tiittanen, Sami (2013)
Tiittanen, Sami
Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu)
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201303283754
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201303283754
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia käytännönläheinen ohjeistus ruokapalveluiden suunnitteluun ja toteutukseen suurtapahtumissa. Opinnäytetyö on luonteeltaan toiminnallinen. Opinnäytetyöprosessi koostui aineiston keruusta ja produktin eli ohjeistuksen luomisesta. Ohjeistuksen on tarkoitus toimia toimeksiantajan ravintolatoiminnan ja esimiestyöskentelyn tukena. Suurille asiakasmäärille tuotettavien ruokapalveluiden ohjeistukselle oli tarvetta toimeksiantajan esimiesten ja muun henkilöstön toiminnan helpottamiseksi.
Lähdeaineistona käytettiin suurtapahtumien ruokapalveluihin liittyvää, jo olemassa olevaa aineistoa sekä ravintola-alan ammattilaisten hiljaista tietoa. Aineistoa kerättiin havainnoimalla, dokumentteja analysoimalla ja hiljaista tietoa selvittämällä. Hiljaisen tiedon hyödyntäminen perustui suulliseen vuorovaikutukseen suurtapahtumien järjestäjien ja toteuttajien kanssa.
Ohjeistukseen koottiin mahdollisimman monipuolisesti ruokapalveluiden suunnittelu- ja toteutustyöhön liittyvää aineistoa, huomioiden toimeksiantajan toiveet käytännönläheisestä ja selkeästä kokonaisuudesta. Ohjeistus laadittiin sähköiseen muotoon ja sen toimivuutta testataan tulevien vuosien Ilovaarirock- ja Ilosaarirock -tapahtumissa. Opinnäytetyön aihepiiri on laaja ja sisältää useita potentiaalisia jatkokehitystyön kohteita.
Lähdeaineistona käytettiin suurtapahtumien ruokapalveluihin liittyvää, jo olemassa olevaa aineistoa sekä ravintola-alan ammattilaisten hiljaista tietoa. Aineistoa kerättiin havainnoimalla, dokumentteja analysoimalla ja hiljaista tietoa selvittämällä. Hiljaisen tiedon hyödyntäminen perustui suulliseen vuorovaikutukseen suurtapahtumien järjestäjien ja toteuttajien kanssa.
Ohjeistukseen koottiin mahdollisimman monipuolisesti ruokapalveluiden suunnittelu- ja toteutustyöhön liittyvää aineistoa, huomioiden toimeksiantajan toiveet käytännönläheisestä ja selkeästä kokonaisuudesta. Ohjeistus laadittiin sähköiseen muotoon ja sen toimivuutta testataan tulevien vuosien Ilovaarirock- ja Ilosaarirock -tapahtumissa. Opinnäytetyön aihepiiri on laaja ja sisältää useita potentiaalisia jatkokehitystyön kohteita.