Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Lähiruokatuotteiden kehittäminen Kasvishovi Oy:lle

Kiiveri, Mari (2013)

 
Avaa tiedosto
Kiiveri_Mari.pdf (1.490Mt)
Lataukset: 


Kiiveri, Mari
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201305076792
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on lähiruokasalaattien kehittäminen. Opinnäytetyön toimeksiantajana on oululainen hedelmä- ja vihannestukkuliike Kasvishovi Oy. Tuotekehitystyö tapahtui toimeksiantajan tiloissa Oulun Limingantullissa.

Työn teoriaosuudessa käsitellään ruokatuotteen tuotekehitystä, johon kuuluu tuotekehitysprosessi, tuotteen kehittely ja suunnittelu sekä tuotteen arviointimenetelmiä. Teoriaosuudessa käsitellään myös lähiruokaan ja valmisruokaan liittyviä asioita.

Opinnäytetyö on luonteeltaan toiminnallinen. Opinnäytetyön tarkoitus oli kehitellä uusia lähiruokasalaatteja, jotka tulevat myyntiin vähittäiskauppoihin annospakattuina sekä palvelutiskituotteena. Työn kehittelyssä sekä suunnittelussa edettiin tuotekehitysprosessin mukaisesti. Tuotekehityksen apuna käytettiin asiantuntijaraatia, joka arvioi tulevien tuotteiden makua, ulkonäköä ja rakennetta salaattien suunnitteluvaiheessa, ja tuotteita myös maistatettiin testiasiakkailla ennen markkinoille vientiä.

Kehittämisyön tuloksena syntyi kaksi uutta lähiruokatuotetta palvelutiski- ja annospakkaustuotteeksi vähittäis-kauppaan. Salaateissa hyödynnetään oman alueen, pohjoissuomalaisten tuottajien puhtaita, laadukkaita raaka-aineita ”pellosta pöytään” periaatteella mahdollisimman tuoreina. Testiasiakkaiden mielestä salaatit olivat ulko-näöltään värikkäitä, houkuttelevia ja raikkaita ja maultaan maukkaita ja herkullisia.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste