Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tuotantokeittiöprosessien kehittäminen Lohjan kaupungissa

Haanpää, Hannakaisa (2013)

 
Avaa tiedosto
Haanpaa ont 16 5 2013 1.pdf (733.0Kt)
Lataukset: 


Haanpää, Hannakaisa
Laurea-ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013052210102
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena oli tuotantokeittiön tuotantoprosessien sekä toiminnan paran-taminen Lohjan kaupungin tuotantokeittiöissä. Tuotantokeittiön prosessien tavoitteena oli kuvata tulevaisuuden muutoksia ja tahtotilaa sekä palveluihin perustuvia toimintoja. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten toiminnallisen suunnittelun tavoite saavutetaan sekä muodostaa malli tuotantokeittiön toiminnallisen suunnittelun vaiheista. Opinnäytetyössä kuvattiin, kuinka tuotantokeittiön prosesseja voidaan tehostaa toiminnallisen suunnittelun keinoin.

Opinnäytetyön työstämiseen käytettiin edellisiä tuotantoprosessien kehittämiseen liittyviä opinnäytetöitä sekä laajaa kirjallista materiaalia. Tietoperustassa käsiteltiin Lohjan kaupungin organisaatiota, vanhoja toimintaprosesseja sekä erilaisia ruokatuotantotapoja. Teoriaviitekehys pyrittiin muodostamaan tuotantotapojen sekä tuotantoprosessien kehittämisen ympärille. Teoriaosuudessa tarkasteltiin myös erilaisen ruuanvalmistustapojen merkitystä.

Aineistonkeruumenetelmänä käytettiin havainnointia vastaavissa tuotantokeittiöissä sekä teemahaastattelua. Kohteet muodostuivat isoista Suomessa toimivista tuotantokeittiöistä Säkylässä, Kotkassa ja Juvalla, joilla oli tietoa ja kokemusta ammattikeittiön tuotantoprosessista. Havainnointi eteni ennalta suunniteltujen teemojen mukaisesti.

Opinnäytetyön tuloksena saatiin tietoa tuotantokeittiön tuotantoprosesseista ja niiden kehittämistarpeesta. Lisäksi muodostettiin malli tuotantokeittiöiden toiminnalle Lohjan kaupungissa. Tavoitteena oli, että mallin avulla saadaan kokonaiskuva tuotannon vaiheista ja sisällöstä. Mallia tuotantokeittiöiden toiminnasta voitiin hyödyntää toimintaa suunniteltaessa sekä kehittäessä. Lisäksi sen avulla voitiin kartoittaa rakennushankkeiden tarvitsemaa tietoa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste