Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Uuden tuotantotyöntekijän perehdyttäminen : case: Fazer Leipomot Oy, Lahden leipomo

Mustonen, Laura (2009)

Avaa tiedosto
Mustonen_Laura.pdf (2.504Mt)
Lataukset: 


Mustonen, Laura
Lahden ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200912026767
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena on uuden tuotantotyöntekijän perehdyttäminen. Työ on toteutettu toimeksiantona Fazer Leipomot Oy:lle. Perehdyttämisellä tarkoitetaan kaikkia niitä toimenpiteitä, joiden avulla työntekijä oppii tuntemaan työyhteisönsä, yrityksensä ja työnsä, sekä siihen liittyvät odotukset.

Opinnäytetyön tavoitteena on kuvata Lahden leipomon uusien tuotantotyöntekijöiden perehdyttämisprosessi ja kehittää tätä prosessia tukevia työvälineitä. Opinnäytetyön tutkimuskysymys on, miten saada Lahden leipomon uudet tuotantotyöntekijät perehdytetyksi leipomoon niin, että heidän työskentelynsä on turvallista ja he sitoutuvat yritykseen. Osakysymyksenä on, miten kehittää perehdyttämisprosessia toimivammaksi.

Työn teoreettinen osuus pohjautuu perehdyttämiseen liittyvään kirjallisuuteen, lehtiartikkeleihin ja sähköisiin lähteisiin. Teoriaosuudessa käsitellään perehdyttämisprosessin eri osa-alueita, perehdyttämisen hyötyjä ja tavoitteita sekä elintarvikealan työturvallisuutta.

Opinnäytetyön empiriaosuus koostuu Lahden leipomon perehdyttämisprosessiin osallistuvien haastatteluista, sekä uusille työntekijöille tehdystä kyselystä. Haastatteluiden ja kyselyn perusteella selvitettiin perehdyttämisen nykytila. Lisäksi selvitettiin, oliko perehdyttämisen työvälineitä riittävästi ja olivatko ne käyttökelpoisia.

Uudet työntekijät kokivat perehdyttämisen olleen pääsääntöisesti hyvää. Parannettavaa olisi perehdyttämisen työvälineiden hyödyntämisessä, perehdyttämisessä yritystietoon sekä lähettämöosastolla ja hapankorppuleipomossa perehdyttämisessä työturvallisuuteen.

Perehdyttäjien haastatteluista selvisi, että erilaiset perehdytettävät ovat lisääntyneet Lahden leipomolla ja työnopastajille tarvittaisiin koulutusta. Hankkeen lopuksi kuvattiin uusien tuotantotyöntekijöiden perehdyttämisprosessi ja prosessin tueksi tuotettiin työharjoittelijoiden työhöntulolomake. Lisäksi jo olemassa olleiden työvälineiden käyttöä pyrittiin tehostamaan.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste