Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Saimaan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Saimaan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Terveellisen pikaruokaravintolakonseptin kysyntä pääkaupunkiseudulla

Vigren, Ilona (2013)

 
Avaa tiedosto
Vigren_Ilona.pdf (1.228Mt)
Lataukset: 


Vigren, Ilona
Saimaan ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013120219389
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli arvioida terveellisen pikaruokaravintolakonseptin liiketoimintapotentiaalia pääkaupunkiseudulla tutkimalla konseptin kysyntää. Terveellisen pikaruokaravintolan perusajatuksena on toimia perinteisellä pikaruokaravintolakonseptilla, kuitenkin tarjoillen terveellistä, eettistä sekä ekologista ruokaa ja toimien edellä mainittujen arvojen mukaisesti. Terveellisen pikaruokaravintolakonseptin ideana on selkeästi erottautua alan muista toimijoista keskittymällä terveellisyyteen ja vastuullisuuteen.

Työssä selvitettiin terveellisen pikaruokaravintolan markkinakysyntää, havaittiin pikaruokaravintolakonseptiin vaikuttavia tulevaisuuden trendejä ja tunnistettiin potentiaalisimmat asiakassegmentit terveelliselle pikaruokaravintolakonseptille. Näiden pohjatietojen perusteella työn tutkimusosiossa tutkittiin terveellisen pika-ruokaravintolan kysyntää. Työn viitekehys koostui terveellisen pikaruokaravintolakonseptin näkökulman ympärille.

Konseptin kysyntää tutkittiin kahdella haastattelututkimuksella. Kuluttajatutkimuksessa selvitettiin kuluttajien halua terveellistä pikaruokaa kohtaan sekä halujen konkretisoitumista kysynnäksi. Tutkimus kuluttajille toteutettiin kohderyhmähaastatteluna. Asiantuntijahaastattelun tavoitteena oli kerätä asiantuntijoiden arvioita terveellisen pikaruokaravintolan tulevasta kysynnästä pääkaupunkiseudulla. Tutkimuksessa selvitettiin terveellisen pikaruokaravintolakonseptin liikeidean menestymisen mahdollisuuksia ja siihen kohdistuvaa kysyntää. Asiantuntijahaastattelu toteutettiin kolmena erillisenä teemahaastatteluna ja koostettiin yhdeksi lausunnoksi.

Työn tulosten perusteella terveelliselle pikaruokaravintolalle nähtiin olevan kysyntää pääkaupunkiseudulla. Haastateltavat uskoivat uuden konseptin liiketoimintapotentiaaliin. Kuluttajat pitävät ruoan terveellisyyttä tärkeänä tekijänä, mutta eivät kuitenkaan yhtä tärkeänä kuin ruoan makua. Tutkimuksen mukaan liikeidean menestymisen haasteena oli ravintolan ruokavalikoima ja ruoan maku sekä konseptin asemointi ja tehokas markkinointi.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste