Makujen maailma Japanissa : Tokion ravintolat suomalaisille tutuiksi
Liikamaa, Milka (2013)
Liikamaa, Milka
Lahden ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013120319762
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013120319762
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli luoda Matkaopas-lehdelle artikkeli, jossa kerrotaan japanilaisista ravintoloista ja niiden tarjonnasta. Työ lähti muodostumaan tutustumalla japanilaiseen ruoka- ja tapakulttuuriin.
Opinnäytetyö koostuu tutkimuksellisesta ja toiminnallisesta osuudesta. Tutkimuksellisessa osuudessa ovat viitekehys sekä työn tutkimuksellinen puoli. Toiminnallinen puoli koostui toukokuussa 2013 tapahtuneesta Tokio matkasta, jonka pohjalta tehtiin matkapäiväkirja, ja tämän avulla valmis artikkeli Matkaopas-lehteen. Matkapäiväkirjan ravintoloissa otettiin huomioon se, kuinka ulkomaalainen asiakas pärjää niissä.
Opinnäytetyön tuotos on matkapäiväkirja, joka koostuu Tokiossa käytyjen ravintoloiden esittelyistä. Esiteltyjä ravintoloita on yhteensä kahdeksan. Niiden valintaperusteena oli saavutettavuus, henkilökunnan englannin kielen taito ja hinta-laatusuhde. Matkapäiväkirjasta tehtiin lyhennelmä, josta tuli Matkaopas -lehdelle artikkeli, johon liitettiin tarkemmat tiedot ja kuvat ravintoloista.
Opinnäytetyö koostuu tutkimuksellisesta ja toiminnallisesta osuudesta. Tutkimuksellisessa osuudessa ovat viitekehys sekä työn tutkimuksellinen puoli. Toiminnallinen puoli koostui toukokuussa 2013 tapahtuneesta Tokio matkasta, jonka pohjalta tehtiin matkapäiväkirja, ja tämän avulla valmis artikkeli Matkaopas-lehteen. Matkapäiväkirjan ravintoloissa otettiin huomioon se, kuinka ulkomaalainen asiakas pärjää niissä.
Opinnäytetyön tuotos on matkapäiväkirja, joka koostuu Tokiossa käytyjen ravintoloiden esittelyistä. Esiteltyjä ravintoloita on yhteensä kahdeksan. Niiden valintaperusteena oli saavutettavuus, henkilökunnan englannin kielen taito ja hinta-laatusuhde. Matkapäiväkirjasta tehtiin lyhennelmä, josta tuli Matkaopas -lehdelle artikkeli, johon liitettiin tarkemmat tiedot ja kuvat ravintoloista.