Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ostotoiminnan kehittäminen: Elintarvikkeiden osto-ohjeistus ravintolaryhmälle

Mäenpää, Elviira (2013)

 
Avaa tiedosto
Maenpaa ONT - pdf.pdf (540.5Kt)
Lataukset: 


Mäenpää, Elviira
Laurea-ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013111817219
Tiivistelmä
Onnistuneella ostotoiminnalla voi olla ratkaiseva merkitys yrityksen kannattavuuteen ja kilpailukykyyn. Ravintola-ala on suhdanneherkkä ja tällä hetkellä alan tulevaisuus näyttää heikolta. Elintarvikkeiden ja muiden kustannusten jatkuva hinnannousu on aikaa sitten havahduttanut alalla toimivat tarkastelemaan vaihtoehtoisia hankinnan keinoja ja -kohteita. Ravintola-alalla toimivien tulisi tarkastella myös kokonaisvaltaisesti omaa toimintaansa ja toimintatapojensa merkitystä yrityksen kannattavuuteen.

Tämän opinnäytetyön aiheena on elintarvikkeiden osto-ohjeistuksen kehittäminen ravintolaryhmälle. Elintarvikkeiden osto-ohjeistuksen avulla yrityksessä on mahdollista varmistaa tehokas ostotoiminta lakien ja vaatimusten mukaan sekä huomioida yrityksen omat elintarvikkeille asettamat laatuvaatimukset. Osto-ohjeistuksen avulla voidaan varmistaa yrityksen yhtenäisten toimintatapojen toteutuminen ja yksinkertaistaa toimintoja, kuten tavarantoimittajien kilpailuttamista sekä yksittäisostojen hallintaa. Elintarvikkeiden osto-ohjeistus voi helpottaa tulevaisuudessa elintarvikkeiden ostosta vastuussa olevan työhön perehdyttämistä. Vaikka opinnäytetyöstä on rajattu taloudelliset merkitykset ja tutkimukset pois, ne ovat taustalla tukemassa kokonaisuutta.

Opinnäytetyö on toiminnallinen ja siinä yhdistyy teoria ja työelämän kehittäminen. Opinnäytetyö koostuu kahdesta osasta. Teoriaosuudessa määritellään elintarvikkeiden ostotoiminta ravintolayrityksen näkökulmasta ja huomioidaan ostostrategia, ostojen hallinta sekä ostotoiminta käytännössä. Teorian kautta perehdytään elintarvikkeisiin, laatuun ja laadun määrittelemiseen, elintarvikelakiin ja -turvallisuuteen sekä elintarvikkeiden muihin vaatimuksiin. Toinen osio, elintarvikkeiden ostotoiminnan kehittäminen ravintolalle kertoo elintarvikkeiden osto-oppaan luomisprosessin. Se sisältää empiirisen aineiston, joka hankittiin teemahaastatteluilla, benchmarkingilla ja havainnoinnilla sekä yrityksen sisäisiä tietoja ja raportteja hyödyntämällä.

Kehittämistyön tulos, elintarvikkeiden osto-ohjeistus ravintolaryhmälle, on tarkoitettu vain toimeksiantajan omaan käyttöön sen sisältämien luottamuksellisien tietoja vuoksi. Sen sisällysluettelo on kuitenkin liitetty opinnäytetyöhön ja kerrottu tehdyt toimenpiteet. Kohdeyrityksen toimitusjohtajan arvio ohjeistuksen käytettävyydestä on liitetty raporttiin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste