Henkilökunnan käsikirja : Lahden Järvimatkailu Oy
Kulmanen, Sami (2014)
Kulmanen, Sami
Lahden ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405055812
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405055812
Tiivistelmä
Opinnäyteyön aiheena on laivahenkilökunnan käsikirja ravintola-alalla toimivalle toimeksiantajalle, Lahden Järvimatkailu Oy:lle. Lahden Järvimatkailu tekee eripituisia sisävesiristeilyjä Lahden Vesijärvellä ja Päijänteellä, tarjoten risteilyillä ruokaa, juomaa ja viihdettä.
Käsikirjan tarkoituksena on tukea perehdyttämisprosessia ja valmentaa uutta työntekijää monipuolisiin kansimiehen tai purserin työtehtäviin. Käsikirjan sisältö voidaan jakaa toimintaa tukevaan sisältöön, kuten risteilyihin valmistautumiseen ja juoma- ja tukkutilausten tekemiseen, sekä risteilyn aikana tapahtuvien tehtävien suorittamiseen kuten asiakaspalveluun ja erilaisten laitteiden käyttöön. Lisäksi käsikirjassa on ohjeet käytännön tehtäviin, kuten päivittäiseen tilitykseen ja äänentoiston käyttöön laivoilla.
Käsikirja on koottu teoriapohjasta, toimeksiantajan aikaisemmasta materiaalista, ravintolapäällikön , henkilöstöpäällikön ja kapteenien haastatteluista sekä omasta kokemuksesta purserin työssä.
Tietoperustassa käydään läpi henkilöstöjohtamiseen liittyvät käsitteet, kuten henkilöstöstrategia, henkilöstösuunnittelu ja teholuku. Lisäksi käsitellään perehdyttämiseen liittyvät termit, kuten perehdyttämisprosessi, perehdyttämisen vaatimukset ja perehdyttämisen tavoitteet. Opinnäytetyö sisältää teoriaosuuden lisäksi toimeksiantajan esittelyn sekä pohdinnan työn etenemisestä johtopäätöksineen ja jatkotutkimusehdotuksineen.
Käsikirjan tarkoituksena on tukea perehdyttämisprosessia ja valmentaa uutta työntekijää monipuolisiin kansimiehen tai purserin työtehtäviin. Käsikirjan sisältö voidaan jakaa toimintaa tukevaan sisältöön, kuten risteilyihin valmistautumiseen ja juoma- ja tukkutilausten tekemiseen, sekä risteilyn aikana tapahtuvien tehtävien suorittamiseen kuten asiakaspalveluun ja erilaisten laitteiden käyttöön. Lisäksi käsikirjassa on ohjeet käytännön tehtäviin, kuten päivittäiseen tilitykseen ja äänentoiston käyttöön laivoilla.
Käsikirja on koottu teoriapohjasta, toimeksiantajan aikaisemmasta materiaalista, ravintolapäällikön , henkilöstöpäällikön ja kapteenien haastatteluista sekä omasta kokemuksesta purserin työssä.
Tietoperustassa käydään läpi henkilöstöjohtamiseen liittyvät käsitteet, kuten henkilöstöstrategia, henkilöstösuunnittelu ja teholuku. Lisäksi käsitellään perehdyttämiseen liittyvät termit, kuten perehdyttämisprosessi, perehdyttämisen vaatimukset ja perehdyttämisen tavoitteet. Opinnäytetyö sisältää teoriaosuuden lisäksi toimeksiantajan esittelyn sekä pohdinnan työn etenemisestä johtopäätöksineen ja jatkotutkimusehdotuksineen.
