Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Karelia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Karelia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Terveellisen ruokavalion tukeminen: ruokaohjelma painonhallinnan tueksi

Räsänen, Sara (2022)

 
Avaa tiedosto
Rasanen_Sara.pdf (645.5Kt)
Lataukset: 


Räsänen, Sara
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205067579
Tiivistelmä
Suomalaiset ravitsemussuositukset on koottu tukemaan terveyttä edistävää ruokavaliota. Ravitsemussuosituksissa käsitellään ravintoaineiden ja ruokaryhmien saantisuosituksia. Ruokavaliossa tärkeää on energiansaanti. Energiantarve on yksilöllistä, ja siihen vaikuttavat sukupuoli, ikä ja aktiivisuus. Energiansaanti tulee turvata eri ruokaryhmistä saatavilla tuotteilla. Painonhallinnassa tärkeänä osana ovat henkilön omat valmiudet ja itsehoito. Terveydenhuollon ammattihenkilöt ovat auttamassa asiakkaitaan painonhallinnassa tukien ja ohjeistaen.

Kehittämistyö toteutettiin toiminnallisen opinnäytetyön ohjeiden mukaisesti. Toiminnallinen tapa tukee kehittämistyön produktin tuottamista. Kehittämistyön tarkoitus oli tukea ihmisten painonhallintaa. Tavoitteena oli lisätä heidän tietoaan terveellisestä ruokavaliosta ja ravitsemuksesta painonhallinnan tukena. Kehittämistyön tehtävänä oli tuottaa painonhallintaa tukeva ruokaohjelma Siun työterveyden työterveyshoitajille käyttöön ja jaettavaksi. Ruokaohjelma sopii pienellä muokkauksella työikäisille ihmisille sukupuolesta riippumatta.

Kehittämistyön tuotoksen toteuttamisesta ja tyylistä keskusteltiin toimeksiantajan ja opettajien kanssa koko työskentelyn ajan. Lopullisesta tuotoksesta palautetta kysyttiin toimeksiantajan eli Siun työterveyden työntekijöiltä sekä ulkoisilta henkilöiltä. Palautteesta selvisi, että tuotos on selkeä ulkoasultaan sekä helppo toteuttaa. Tietoperustaa ruokavaliossa on riittävästi ja ruoka-aineet edullisia. Kehittämisideoina esiin nousivat punnitsemisen sijaan jokin muu tapa mitata annoskoot sekä useammat ruokavaliot eri energialuokille.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste