Hungry Club : pop-up-ravintolakonsepti kaupunkikuvan elävöittäjänä
Hämäläinen, Emma (2022)
Hämäläinen, Emma
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205108276
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205108276
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda ravintolakonsepti, joka toimii pop-up-konseptin perusperiaatteiden mukaisesti. Konseptin luominen perustui ajankohtaisiin julkaisuihin ruoka- ja ravintolateollisuudesta. Lisäksi tyhjien liikehuoneistojen vaikutusta katukuvaan havainnoitiin ja olemassa olevia samalla toimintaperiaatteella toimivia ravintoloita analysoitiin.
Opinnäytetyössä luotua Hungry Club -ravintolakonseptia visualisoitiin suunnittelemalla ravintolalle kalusteet ja graafinen ilme sekä valittiin esimerkkikohde, johon konseptin ravintolan voisi sijoittaa. Konseptiin valittiin myös astiat, valaisimet ja taide opiskelijoiden ja nuorten muotoilijoiden tuotteista. Ravintolan kalustekokonaisuus suunniteltiin ravintolakonseptin yleisilme huomioiden sekä ravintolan siirrettävyyttä tukien. The subject of the thesis was to create a restaurant concept that is based on a pop-up concept. The creation of the concept was based on current publications from the food and restaurant industry. In addition, the effect of empty storefront in the cityscape was observed and existing restaurants with similar working methods were analyzed.
The concept of the restaurant was visualized by designing furniture and graphic look for the restaurant and by choosing an example location where the restaurant could be located. All the dishes, lighting and art chosen for the concept are designed and made by students and young designers. The furniture collection was designed considering the whole atmosphere of the restaurant concept and supporting its function when changing the restaurant location.
Opinnäytetyössä luotua Hungry Club -ravintolakonseptia visualisoitiin suunnittelemalla ravintolalle kalusteet ja graafinen ilme sekä valittiin esimerkkikohde, johon konseptin ravintolan voisi sijoittaa. Konseptiin valittiin myös astiat, valaisimet ja taide opiskelijoiden ja nuorten muotoilijoiden tuotteista. Ravintolan kalustekokonaisuus suunniteltiin ravintolakonseptin yleisilme huomioiden sekä ravintolan siirrettävyyttä tukien.
The concept of the restaurant was visualized by designing furniture and graphic look for the restaurant and by choosing an example location where the restaurant could be located. All the dishes, lighting and art chosen for the concept are designed and made by students and young designers. The furniture collection was designed considering the whole atmosphere of the restaurant concept and supporting its function when changing the restaurant location.