Drinkkien trendit
Könönen, Petra (2022)
Könönen, Petra
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052411820
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052411820
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia alkoholijuomasekoitusten, eli drinkkien, trendejä nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi tarkasteltiin erilaisten alkoholijuomien valmistusmenetelmiä ja baarityöskentelyyn tarvittavia välineitä. Suomen alkoholilaki on työssä vahvasti esillä, koska kyseessä on alkoholilain säätelyn alle kuuluva tuoteryhmä.
Tässä tutkimuksellisessa opinnäytetyössä aineisto kerättiin Webropol-kyselyllä. Kyselyn monivalintakysymyksillä selvitettiin vastaajien mieltymyksiä valmistaa erilaisia juomasekoituksia ja avoimilla kysymyksillä taas saatiin selville se, mihin suuntaan suomalainen drinkkikulttuuri on menossa. Samalla selvitettiin ammattilaisten mielipiteitä drinkeistä, jotka olisivat voineet olla keksimättä kokonaan. Lisäksi toteutettiin vapaamuotoinen haastattelu joensuulaiselle baarimestarille. Hänen vastauksensa olivat hyvin pitkälle samanlaisia, kuin kyselyyn vastanneiden mielipiteet ja ajatukset.
Opinnäytetyön tuloksien perusteella oli havaittavissa, että drinkkien trendit menevät kohti lempeämpiä, itsetehtyjä makuja, jotka valmistetaan ravistamalla, ei sekoittamalla. Paikkakunnilla ei ole merkitystä, vaan nämä havaitut tulokset koskevat tasaisesti koko Suomea.
Tässä tutkimuksellisessa opinnäytetyössä aineisto kerättiin Webropol-kyselyllä. Kyselyn monivalintakysymyksillä selvitettiin vastaajien mieltymyksiä valmistaa erilaisia juomasekoituksia ja avoimilla kysymyksillä taas saatiin selville se, mihin suuntaan suomalainen drinkkikulttuuri on menossa. Samalla selvitettiin ammattilaisten mielipiteitä drinkeistä, jotka olisivat voineet olla keksimättä kokonaan. Lisäksi toteutettiin vapaamuotoinen haastattelu joensuulaiselle baarimestarille. Hänen vastauksensa olivat hyvin pitkälle samanlaisia, kuin kyselyyn vastanneiden mielipiteet ja ajatukset.
Opinnäytetyön tuloksien perusteella oli havaittavissa, että drinkkien trendit menevät kohti lempeämpiä, itsetehtyjä makuja, jotka valmistetaan ravistamalla, ei sekoittamalla. Paikkakunnilla ei ole merkitystä, vaan nämä havaitut tulokset koskevat tasaisesti koko Suomea.