Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Hävikkiruokaravintolan hävikkiruoka-annosten hiilikädenjälki

Teräväinen, Ville (2022)

Avaa tiedosto
Teravainen_Ville.pdf (659.0Kt)
Lataukset: 


Teräväinen, Ville
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060716216
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Hävikkiruokaravintola Loopin hävikkiruoka annoksille syntyvä hiilikädenjälki. Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa Hävikkiruokaravintola Loopille tietoa hävikkiruoka-annosten hiilikädenjäljestä, jota toimeksiantaja voi käyttää markkinointiin ja viestintään. Opinnäytetyö toteutettiin kvantitatiivisena tutkimustyönä, jossa hävikkiruoka-annosten raaka-aineet kerättiin standardisoidulla kyselylomakkeella. Hävikkiruoka-annosten hiilikädenjälki laskennan tulokset analysoitiin laadullisella sisällönanalyysillä. Hävikkiruoka-annosten hiilikädenjälki laskennan luotettavuutta arviointiin teorialähtöisellä sisällönanalyysillä. Laskennan tulokset konkretisoitiin vertaamalla niitä Ilmastoannos-merkin raja-arvoon. Opinnäytetyön teoriaosuudessa käytiin läpi yhteiskuntatieteellistä ympäristöteoriaa, vastuullista yrittämistä ja markkinointia, ilmastonmuutosta, hiilijalanjälkeä, hiilikädenjälkeä ja ruokahävikkiä. Hiilikädenjälki laskentaan liittyvässä teoriassa käytiin läpi GHG Protocol ja Carbon Handprint Guide, jotka toimivat laskentojen ohjekirjana.

Tämän opinnäytetyön tuloksena havaittiin, että naudanlihaa ja maitotuotteita sisältävissä hävikkiruoka-annoksissa oli suurin hiilikädenjälki, johtuen annoksien suuresta hiilijalanjäljestä. Kasvisannoksilla hiilikädenjälki oli pienempi, johtuen valmiiksi pienestä hiilijalanjäljestä. Hävikkiruokaravintola Loop voi hyödyntää saatuja tuloksia viestinnässä ja markkinoinnissa. Opinnäytetyön tekemisen myötä syntyneenä jatkotutkimusehdotuksena voidaan tehdä kattavammat laskennat, joissa otetaan huomioon annosten valmistaminen ja hävikkiraaka-aineiden kuljetus ravintolaan.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste