Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Hävikin laskenta lounasravintolassa

Lehti, Satu (2022)

Avaa tiedosto
Lehti_Satu.pdf (437.5Kt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Lehti, Satu
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060916931
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, miten toimeksiantajan yksikössä syntyy hävikkiä, mistä se muodostuu ja millä keinoin sen syntymistä pystytään vähentämään. Tutkimuksessa selvitettiin, miten yksikön hävikinhallintaa saataisiin pienennettyä. Tavoitteena oli opinnäytetyöstä saatujen tulosten avulla löytää kehitysideoita päivittäiseen työskentelyyn. Tulosten pohjalta yritykselle annettiin kehitysideoita hävikinhallintaan.

Opinnäytetyön teoriaosuudessa kerrotaan hävikinhallinnasta ja siitä, mistä se koostuu lounasravintolassa. Teoriaosuudessa käydään läpi hävikinmuodostumisen eri syitä sekä sitä, minkälaisia keinoja muodostumisen estämiseksi löytyy.

Teoriaosuudessa käydään myös läpi yrityksen kannattavuuden ja budjetoinnin määritelmiä mistä budjetti yksikössä syntyy ja mitä vuoronjohtamiselta vaaditaan kannattavuudenseurannan näkökulmasta.

Tutkimuksessa käytettiin kvantitatiivista eli määrällistä tutkimusta. Aineiston keruu toteutettiin määrät laskemalla ja Jamix-varastonseurantatyökalun avulla, jolloin saatiin tarvittavat yksikön tiedot ajantasaisina laskelmiin.

Lopputuloksista pystyttiin tulkitsemaan, että vuoronjohtaminen ja työn suunnitelmallisuus ovat työskentelyn kannalta tärkeitä työvälineitä hävikin hillitsemiseksi.

Opinnäytetyössä ei toimeksiantajan pyynnöstä esitetä tarkkoja lukuja.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste