Perehdyttämisopas Hyrynsalmen palvelukeskuskettiöön
Heikkinen, Minna (2007)
Heikkinen, Minna
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2007
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002122168
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002122168
Tiivistelmä
Opinnäytetyö koskee Hyrynsalmen palvelukeskuskeittiön perehdyttämistä. Opinnäytetyön tavoitteena oli tehdä
palvelukeskuskeittiölle perehdyttämisopas. Perehdyttämisopas toimii apuvälineenä perehdyttämisessä. Perehdyttämisopas
sisältää tietoa yrityksestä, sen toimintatavoista, työsuhdeasioista, työturvallisuudesta sekä työtehtävistä.
Perehdyttämisoppaan on tarkoitus palvella uusia ja vanhoja työntekijöitä sekä työharjoittelijoita.
Opinnäytetyön toimeksiantaja on Hyrynsalmen palvelukeskuskeittiö. Palvelukeskuskeittiö on Hyrynsalmen ympäristölautakunnan
alainen ravitsemuspalvelujen tuottaja. Ravitsemuspalvelujen päämääränä on tuottaa ruokapalveluja
kunnan omille laitoksille ja toimipisteille, sekä järjestää työpaikkaruokailumahdollisuus.
Henkilöstön kehittäminen on otettu tässä työssä aiheeksi tukemaan perehdyttämistä. Perehdyttäminen on helpompaa,
kun henkilöstö on kehittynyttä. Henkilöstön kehittäminen on tärkeää myös yrityksen kehittymisen kannalta.
Henkilöstön kehittäminen ylläpitää henkilöstön ammattitaitoa, osaamista ja kehittymistä. Perehdyttäminen
on tärkeää ja se tulisi hoitaa huolellisesti. Hyvä perehdyttäminen takaa sen, että työtehtävät sujuvat hyvin ja oikeaoppisesti.
Näin vältytään myös virheiltä ja korjauskuluilta.
Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö. Yhdessä toimeksiantajan kanssa on keskusteltu oppaan tärkeydestä
sekä sisällöstä. Oppaan rakentamisen aikana on pohdittu, millaista tietoa uusi työntekijä tarvitsee ja mistä hänelle
olisi hyötyä. Perehdyttämisopas on keittiölle hyödyllinen perehdyttämisen apuväline ja opas tuli tarpeeseen
kyseiselle keittiölle, sillä sellaista ei aikaisemmin yrityksessä ollut. Perehdyttämisopas tulisi antaa työntekijälle jo
ennen töiden aloittamista, jotta siitä saatava tieto olisi parhaiten hyödyksi.
Opinnäytetyön aihe on hyödyllinen Hyrynsalmen palvelukeskuskeittiölle, sillä toimipaikassa työskentelee tällä
hetkellä suuriin ikäluokkiin kuuluvia henkilöitä, joita paikkaamaan tarvitaan lähivuosina uusia työntekijöitä. Aihe
on myös yleishyödyllinen, sillä monessa työpaikassa on juuri sama tilanne tällä hetkellä.
palvelukeskuskeittiölle perehdyttämisopas. Perehdyttämisopas toimii apuvälineenä perehdyttämisessä. Perehdyttämisopas
sisältää tietoa yrityksestä, sen toimintatavoista, työsuhdeasioista, työturvallisuudesta sekä työtehtävistä.
Perehdyttämisoppaan on tarkoitus palvella uusia ja vanhoja työntekijöitä sekä työharjoittelijoita.
Opinnäytetyön toimeksiantaja on Hyrynsalmen palvelukeskuskeittiö. Palvelukeskuskeittiö on Hyrynsalmen ympäristölautakunnan
alainen ravitsemuspalvelujen tuottaja. Ravitsemuspalvelujen päämääränä on tuottaa ruokapalveluja
kunnan omille laitoksille ja toimipisteille, sekä järjestää työpaikkaruokailumahdollisuus.
Henkilöstön kehittäminen on otettu tässä työssä aiheeksi tukemaan perehdyttämistä. Perehdyttäminen on helpompaa,
kun henkilöstö on kehittynyttä. Henkilöstön kehittäminen on tärkeää myös yrityksen kehittymisen kannalta.
Henkilöstön kehittäminen ylläpitää henkilöstön ammattitaitoa, osaamista ja kehittymistä. Perehdyttäminen
on tärkeää ja se tulisi hoitaa huolellisesti. Hyvä perehdyttäminen takaa sen, että työtehtävät sujuvat hyvin ja oikeaoppisesti.
Näin vältytään myös virheiltä ja korjauskuluilta.
Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö. Yhdessä toimeksiantajan kanssa on keskusteltu oppaan tärkeydestä
sekä sisällöstä. Oppaan rakentamisen aikana on pohdittu, millaista tietoa uusi työntekijä tarvitsee ja mistä hänelle
olisi hyötyä. Perehdyttämisopas on keittiölle hyödyllinen perehdyttämisen apuväline ja opas tuli tarpeeseen
kyseiselle keittiölle, sillä sellaista ei aikaisemmin yrityksessä ollut. Perehdyttämisopas tulisi antaa työntekijälle jo
ennen töiden aloittamista, jotta siitä saatava tieto olisi parhaiten hyödyksi.
Opinnäytetyön aihe on hyödyllinen Hyrynsalmen palvelukeskuskeittiölle, sillä toimipaikassa työskentelee tällä
hetkellä suuriin ikäluokkiin kuuluvia henkilöitä, joita paikkaamaan tarvitaan lähivuosina uusia työntekijöitä. Aihe
on myös yleishyödyllinen, sillä monessa työpaikassa on juuri sama tilanne tällä hetkellä.