dc.contributor.author | Halonen, Antti | |
dc.date.accessioned | 2010-02-18T11:32:47Z | |
dc.date.available | 2010-02-18T11:32:47Z | |
dc.date.issued | 2007 | |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-201002122160 | |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/7633 | |
dc.description.abstract | Opinnäytetyönäni olen tehnyt perehdyttämiskansion Hotel Scandic Kajanuksen keittiölle ja salille. Perehdyttämiskansion
tarkoitus on helpottaa ja auttaa uusien työntekijöiden ja harjoittelijoiden perehdyttämistä. Uudet
työntekijät saavat kansiosta tietoa tulevasta työpaikastaan sekä toimenkuvastaan. Suoritin esimiesharjoittelun
Scandic Kajanuksessa ja sain sieltä toimeksiannon opinnäytetyöhöni.
Perehdyttämiskansio on tehty harjoittelijan kokemusten kautta. Esimiesten toiveita kansion sisällöstä on myös
kuultu. Näin kansiosta on saatu sekä perehdyttäjän, että uuden työntekijän tarpeiden mukainen.
Keskeisinä käsitteinä tässä opinnäytetyössäni on esimiestyö sekä perehdyttäminen. Olen käsitellyt esimiehen rooleja,
ominaisuuksia sekä tehtäviä ja vastuuta työpaikalla. Lisäksi olen kertonut esimiehen viestinnästä. Perehdyttämisestä
olen kertonut sen hyödyistä, tavoitteista sekä vaiheista ja työnopastuksesta ja lisäksi vielä esimiehen vastuusta
perehdyttämisessä. Lisäksi olen kertonut perehdyttämiskansiossa olevista työturvallisuudesta, ergonomiasta
sekä omavalvonnasta.
Scandic Kajanus sijaitsee Kajaanissa ja se kuuluu Scandic-hotels ketjuun. Scandic on Pohjoismaiden johtava hotelliketju.
Uskon, että Scandic Kajanus tulee olemaan entistä parempi perehdyttäjä uusille työntekijöille kansion
avulla. Tällöin myös uusien työntekijöiden on huomattavasti helpompi ja mukavampi tulla töihin Scandic Kajanukseen.
Perehdyttämiskansion tavoite on, että työntekijät pystyisivät nopeammin oppimaan työtehtävät ja tekemään työtä
itsenäisesti. Tämä säästää sekä uuden työntekijän että esimiehen aikaa. Käytännön työhön pääsee nopeammin
sisälle, kun on saanut hyvän perehdyttämisen. | fi |
dc.description.abstract | The primary goal of this thesis was to compose a familiriazation folder for Hotel Scandic Kajanus. The folder
could be used in informing new employees and trainees of their work and in describing their jobs. The study
was assigned by Restaurant Scandic Kajanus.
The familiarization folder was completed by utilizing the trainee´s experiences. The superior’s wishes were also
listened to. Consequently the folder was to fill the needs of an employee and the superior.
The paper includes considerations on the superior's work and familiarization. The superior's roles, qualities, tasks
and his responsibilities and his communication skills at work were dealt with. The benefits, goals, phases and job
guiding in the familiarization were also concidered. Furthermore the folder also discusses the employee´s safety
at work, ergonomy and in-house control.
Scandic Kajanus is located in Kajaani and it belongs to Scandic hotels chain. Scandic is a leading hotel chain in
the Nordic countries. The folder helps the restaurant to familiarize its new employees more quickly and more
effectively and the new employees can start their work smoothly at Scandic Kajanus.
The familiarization folder aims at making the employees learn their tasks faster and work independently. This
saves both, the employee`s and the superior`s time. You can start working faster, when you have a good
familiarization. | en |
dc.language.iso | fin | |
dc.publisher | Kajaanin ammattikorkeakoulu | |
dc.rights | All rights reserved | |
dc.title | Perehdyttämiskansio Scandic Kajanuksen keittiölle ja salille | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/7333 | |
dc.organization | Kajaanin ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.ysa | perehdyttäminen | |
dc.subject.ysa | työnopetus | |
dc.subject.ysa | hotellit keittiöt | |
dc.contributor.organization | Kajaanin ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.keyword | esimies | |
dc.subject.keyword | perehdyttäminen | |
dc.subject.keyword | perehdyttämiskansio | |
dc.subject.degreeprogram | fi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant| | |
dc.subject.discipline | Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma | |