Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Elintarvikelaadun seuranta teollisuudessa : aistinvaraisen arvioinnin kehittäminen Puolustusvoimissa

Jaara, Liisa (2006)

 
Avaa tiedosto
MMR1ALiisaJ.pdf (505.5Kt)
Lataukset: 


Jaara, Liisa
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2006
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002182342
Tiivistelmä
Aistinvarainen mittausjärjestelmä voi tarjota elintarvikehankinta- ja tuotantoprosessiin apuvälineen laadun ja kannattavuuden kehittämiseen. Tutkimustehtävänä oli selvittää, mihin tekijöihin tulee kiinnittää huomiota kehitettäessä laadunseurantaa puolustusvoimien ruokahuoltoon.
Tämä tutkimus toteutettiin kvalitatiivisella tutkimusotteella. Työn tutkimusosuus toteutettiin teemahaastattelumenetelmän avulla. Teemahaastattelut suoritettiin kolmen elintarviketeollisuusyrityksen laadunseurantayksikössä. Työssä tutkittiin, miten teollisuusyrityksen aistinvaraisen arvioinnin laadunseuranta on rakennettu. Mitä mahdollisia elementtejä sieltä on löydettävissä puolustusvoimien ruokahuollon elintarvikkeiden aistinvaraiseen arviointiin.
Tuloksista ilmeni, että joustavaan laadunarvioinnin järjestelmään pyrittäessä toiminnalta edellytetään muutamia toimenpiteitä. Arviointi tulee systematisoida ja liittää osaksi laatujärjestelmää. Yrityksen johdon ja koko organisaation on tuettava sitä. Tilat, laitteet ja menetelmät järjestetään tarkoituksenmukaisella tavalla. Arviointiin valittu henkilöstö koulutetaan ja heille mietitään motivointikeinot. Tuotteille sovitaan tietty laadun tavoitetaso. Kuluttajan mielipiteet huomioidaan ja asiantuntijaraadin tuloksia hyödynnetään päätöksenteossa ja tuotekehityksessä.
Elintarviketeollisuudesta saatu tieto on arvokasta, koska sen avulla voidaan nähdä teollisuuden tämänhetkinen arvioinnin taso ja siltä pohjalta kehittää Puolustusvoimien elintarvikelaadun arviointia entistä paremmin tarpeita vastaavaksi.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste