Henkilöstöjohtaminen ja esihenkilötyö ravintolassa työhyvinvointia edistäen
Repo, Mira (2022)
Repo, Mira
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022102121514
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022102121514
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä tutkittiin henkilöstöjohtamista ja esihenkilötyötä ravintolassa työhyvinvointia edistäen. Opinnäytetyössä käsitellään teoriassa henkilöstöjohtamista ja työhyvinvointia sekä myös työmotivaatiota ja stressiä. Maslown hierarkiaa on teoriassa käsitelty. Opinnäytetyössä toteutettiin kysely henkilöstöjohtamisesta ja työhyvinvoinnista ja tutkimuksen kysely lähetettiin 14 henkilölle. Tutkimuksen kyselyyn vastattiin anonyymisti. Tutkimuksen kyselyn kysymykset olivat avoimia kysymyksiä ja niiden analyysi toteutettiin sisällön analyysilla, laadullisesta tutkimusmenetelmästä. Johtopäätökset olivat, että työtekijät ja esihenkilöt kokivat työnsä työhyvinvointia edistäväksi ja heidän mielestään heidän työyhteisössään vallitsi myönteinen työyhteisöä kehittävä ilmapiiri henkilökunnan välillä.