Italia-viikko ravintola Pannussa
Toivanen, Satu (2008)
Toivanen, Satu
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2008
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002122182
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201002122182
Tiivistelmä
Työ on toiminnallinen opinnäytetyö, jonka toimeksiantaja na toimi Oulussa sijaitseva ravintola Pannu. Pannussa
järjestettiin italialainen teemaviikko, josta sain opinnäytetyön aiheen. Työn tavoitteena oli saada toimeksiantajalle
aikaan kirjallinen tuotos järjestetystä teemaviikosta. Opinnäytetyöstä käy ilmi, kuinka Italia-viikko järjestettiin ja
miten sen järjestäminen toteutui.
Opinnäytetyön kirjallinen osuus koostuu italialaisesta ruokakulttuurista, palvelu- ja tapahtumamarkkinoinnista
sekä tuotekehityksestä.
Teemaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2006. Asiakkaiden toivomuksesta viikko uusittiin vuonna
2007. Ravintola halusi uudelleen tuottaa asiakkailleen aitoja italialaisia makunautintoja italialaisen keittiömestarin,
Cristian Broglian johdolla. Cristian Broglia suunnitteli ruokalistan teemaviikkoa varten ja saapui jälleen Suomeen
perehdyttämään ravintolan henkilökuntaa italialaisen keittiön saloihin.
Vuonna 2007 järjestetty teemaviikko onnistui paremmin vuoden 2006 järjestettyyn teemaviikkoon verrattuna.
Tällä kertaa esivalmisteluihin panostettiin enemmän ja yhteistyötä Oulun Aikuiskoulutuskeskuksen kanssa parannettiin.
Myynnillisesti tavoitteisiin ei kuitenkaan päästy, mikä johtui osaltaan Italia-viikon ajankohdasta ja kevyemmästä
markkinoinnista.
Italia-viikon oppeja ja annoksia hyödynnettiin ravintolan uudistetulla ruokalistalla. Italia-viikolle hankittu jäätelökone
on tällä hetkellä käytössä ravintolassa. Ravintola tarjoaa asiakkailleen italialaisella reseptillä valmistettuja jäätelöitä
ja sorbetteja. Suosituimmat annokset Italia-viikon alku-, pää- ja jälkiruoista päätyivät ravintolan uudistetulle
ruokalistalle.
järjestettiin italialainen teemaviikko, josta sain opinnäytetyön aiheen. Työn tavoitteena oli saada toimeksiantajalle
aikaan kirjallinen tuotos järjestetystä teemaviikosta. Opinnäytetyöstä käy ilmi, kuinka Italia-viikko järjestettiin ja
miten sen järjestäminen toteutui.
Opinnäytetyön kirjallinen osuus koostuu italialaisesta ruokakulttuurista, palvelu- ja tapahtumamarkkinoinnista
sekä tuotekehityksestä.
Teemaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2006. Asiakkaiden toivomuksesta viikko uusittiin vuonna
2007. Ravintola halusi uudelleen tuottaa asiakkailleen aitoja italialaisia makunautintoja italialaisen keittiömestarin,
Cristian Broglian johdolla. Cristian Broglia suunnitteli ruokalistan teemaviikkoa varten ja saapui jälleen Suomeen
perehdyttämään ravintolan henkilökuntaa italialaisen keittiön saloihin.
Vuonna 2007 järjestetty teemaviikko onnistui paremmin vuoden 2006 järjestettyyn teemaviikkoon verrattuna.
Tällä kertaa esivalmisteluihin panostettiin enemmän ja yhteistyötä Oulun Aikuiskoulutuskeskuksen kanssa parannettiin.
Myynnillisesti tavoitteisiin ei kuitenkaan päästy, mikä johtui osaltaan Italia-viikon ajankohdasta ja kevyemmästä
markkinoinnista.
Italia-viikon oppeja ja annoksia hyödynnettiin ravintolan uudistetulla ruokalistalla. Italia-viikolle hankittu jäätelökone
on tällä hetkellä käytössä ravintolassa. Ravintola tarjoaa asiakkailleen italialaisella reseptillä valmistettuja jäätelöitä
ja sorbetteja. Suosituimmat annokset Italia-viikon alku-, pää- ja jälkiruoista päätyivät ravintolan uudistetulle
ruokalistalle.