Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ruokalistan uudistaminen Rinneravintola A la Kattiin

Grönberg, Kim (2022)

 
Avaa tiedosto
Ruokalistan uudistaminen Rinneravintola A la Kattiin (1.678Mt)
Lataukset: 


Grönberg, Kim
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022120927704
Tiivistelmä
Toiminnallisen opinnäytetyön tarkoitus oli uudistaa rinneravintola À la Katin ruokalista. Tavoitteena oli suunnitella hyvä ja selkeä ruokalista, joka vähentää ruokahävikkiä ja parantaa asiakaslähtöisyyttä, sekä sujuvoittaa henkilökunnan työtä ravintolassa. Ruokalistan uudistaminen otettiin opinnäytetyön aiheeksi, koska ravintolan vanha ruokalista kaipasi uudistamista asiakaspalautteen sekä ravintolan työn-tekijöiden palautteen perusteella. Vanha ruokalista oli vaikealukuinen ja erilaisia ruoka-annoksia oli runsaasti. Ruoka-annosten paljous aiheutti hävikkiä ja vaikeutti työskentelyä ravintolan salissa ja keittiössä. Uuden ruokalistan suunnittelu vastaa ravintola À la Katin uudistamistarpeeseen asiakaslähtöisyyden, hävikin vähentämisen sekä henkilökunnan työn helpottamisen osalta.
Opinnäytetyötä varten etsittiin teoriatietoa, jota käytettiin ruokalistan suunnittelun tukena. Ruokalistan suunnitteluun liittyen pidettiin palavereita, tutustuttiin teoriatietoon ja palautteeseen sekä muiden alueiden ravintoloiden ruokalistoihin. Uusitusta ruokalistasta tehtiin koevedoksia ja niitä arvioitiin yhteistyössä ravintolan työntekijöiden kanssa. Valmiista ruokalistasta tuli ulkoasultaan selkeämpi ja suppeampi, ja se otetaan käyttöön ravintolan avatessa ovensa talvikaudelle 2022–2023. Opinnäytetyö sisältää teoriatietoa sekä toiminnallisen osuuden.
Työlle asetettuihin tavoitteisiin päästiin siltä osin, kuin niiden arvioiminen on mahdollista tämänhetkisessä tilanteessa. Ravintolan henkilöstön palautteen perusteella uuden ruokalistan ulkoasu sekä sisältö olivat selkeät ja helpottavat työskentelyä. Jatkossa arviointia tehdään kauden edetessä, eli samaan aikaan, kun ravintolan toiminta on talvikaudella käynnissä. Opinnäytetyön tekemiseen liittyvä teoriatiedon käsittely antoi uusia näkökulmia ja ammattitaitoa ruokalistan suunnitteluun. Tulevaisuudessa opinnäytetyötä voi käyttää pohjana uuden ruokalistan suunnittelulle tai vanhan ruokalistan päivittämiselle sekä lisätä jo valmiiseen pohjatyöhön erilaisia digitaalisia palveluita, kuten asiakaskyselyn edistämään asiakaslähtöisyyttä ja työn sujuvuutta.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste