Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lahden ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Ruokalistasuunnittelu Lahden Aterialle : munuaispotilaan ruokavalio

Lehtinen, Laura (2014)

Avaa tiedosto
Lehtinen_Laura.pdf (2.746Mt)
Lataukset: 


Lehtinen, Laura
Lahden ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014052810770
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa kuuden viikon kiertävä ruokalista ja reseptiikka kroonista munuaisen vajaatoimintaa sairastaville potilaille. Toimeksiantajana opinnäytetyössä toimii Lahden Ateria. Opinnäytetyön tarkoituksena on yhdenmukaistaa työskentelyprosesseja ja parantaa potilaan saaman ruoan laatua sekä selkeyttää työntekijän työtä tuotantokeittiössä.

Opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta ja toiminnallisesta osuudesta. Teoriaosiossa avataan työn kannalta oleellisia käsitteitä kuten, ravitsemussuosituksia, ikäihmisen ravitsemusta, ruokalistasuunnittelua ja munuaistautien ravitsemishoitoa. Toiminnallisessa osiossa käydään läpi ruokalistasuunnitteluprosessia.

Tiedonhankintamenetelmänä työssä käytiin puolistrukturoitua haastattelumenetelmää. Työhön liittyen haastateltiin kahta ravitsemusterapeuttia, jotka molemmat ohjaavat työssään kroonista munuaisten vajatoimintaa sairastavia potilaita. Haastatteluiden tarkoituksena oli saada selville, millaista ohjausta munuaisten vajaatoimintaa sairastavat potilaat saavat ravitsemusterapeuteilta ja millä tavoin ravitsemusterapeutit osallistuvat ruokalistasuunnitteluihin.

Tässä työssä oli tavoitteena siis ruokalistan ja reseptiikan suunnittelu, itse reseptiikan testaus tulee tapahtumaan organisaation toimesta ensi kesänä. Testausten jälkeen reseptiikka siirtyy tuotantokäyttöön Lahden Ateriassa. Reseptiikka on toimeksiantajan pyynnöstä salainen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste