Perehdytysopas Luksun Grillille
Räästi, Ramona (2022)
Räästi, Ramona
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121630440
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121630440
Tiivistelmä
Opinnäytetyön päätarkoituksena oli saada toimeksiantajalle, Luksun grillille, perehdytysopas. Perehdytyksen lisäksi kansioon lisättiin yleisesti hyödyllisiä tietoja työntekijälle, jolloin siitä tuli kattavampi ja työntekijöitä tukevampi kokonaisuus.
Luksun grilli oli opinnäytetyön valmistuessa ollut toiminnassa vuoden. Grilli sijaitsee Inkeroisissa, ja on pienyritys. Se palvelee viikon jokaisena päivänä, lounasajasta alkuiltaan asti. Yrityksessä ei ollut virallista perehdytysopasta, joten sen tarve oli ajankohtainen.
Perehdytysoppaan avulla työpaikalle saatiin yhteiset pelisäännöt ja selkeämmät toimintatavat kaikille työntekijöille. Tämän seurauksena työnjako ja yhteisymmärrys työn tekemisestä, parani työpaikalla.
Teoriaosuudessa keskityttiin perehdytyksen lisäksi henkilöstöjohtamiseen ja etenkin niiden tärkeyteen. Hyvällä henkilöstöjohtamisella turvataan työturvallisuutta ja lisätään työntekijöiden työhyvinvointia, ja pidemmällä aikatarkastelulla sillä on myös vaikutusta yrityksen tulokseen.
Ravintolatoimintaa koskevia lakeja ja työehtosopimusta on myös käsitelty.
Tuotos oli vain yrityksen käyttöön.
Luksun grilli oli opinnäytetyön valmistuessa ollut toiminnassa vuoden. Grilli sijaitsee Inkeroisissa, ja on pienyritys. Se palvelee viikon jokaisena päivänä, lounasajasta alkuiltaan asti. Yrityksessä ei ollut virallista perehdytysopasta, joten sen tarve oli ajankohtainen.
Perehdytysoppaan avulla työpaikalle saatiin yhteiset pelisäännöt ja selkeämmät toimintatavat kaikille työntekijöille. Tämän seurauksena työnjako ja yhteisymmärrys työn tekemisestä, parani työpaikalla.
Teoriaosuudessa keskityttiin perehdytyksen lisäksi henkilöstöjohtamiseen ja etenkin niiden tärkeyteen. Hyvällä henkilöstöjohtamisella turvataan työturvallisuutta ja lisätään työntekijöiden työhyvinvointia, ja pidemmällä aikatarkastelulla sillä on myös vaikutusta yrityksen tulokseen.
Ravintolatoimintaa koskevia lakeja ja työehtosopimusta on myös käsitelty.
Tuotos oli vain yrityksen käyttöön.