Ravintola Pukki : tunkkaisesta ja tummasta ravintolasta, valoisa huvilamainen kesäravintola
Väyrynen, Hanna (2023)
Väyrynen, Hanna
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023051110251
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023051110251
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on osa sisustussuunnitelmaa sekä ravintolaprojektia, joka on toteutettu keväällä 2022. Ravintolaprojekti on tehty yhdessä Suvi-Maria Silvolan kanssa. Sisustussuunnitelman tavoitteena oli palauttaa, Korkeasaareen 1884 valmistuneen kesäravintolan, arvokkuus ja päivittää tilakokemus vierailijoille raikkaaksi ja toimivaksi. Mahdollisesti myös houkuttaa uutta asiakaskuntaa ravintolaan. Helsingissä ei ole jäljellä muita vastaavia kesäravintoloita, jotka olisivat toimineet samassa käyttötarkoituksessa yhtä jaksoisesti ja yhtä pitkään. Asiakkaina projektissa toimivat ravintoloitsija sekä Korkeasaaren eläintarha.
Opinnäytetyön keskeinen sisältö käsittelee ravintolan sisustussuunnitelmaa sekä lopputulosta. Opinnäytetyö käsittelee myös ravintolan historiaa, uusrenessanssin tyylisuuntaa, rakennuksen arkkitehtia Theodor Höijeriä sekä yleisesti ravintolasuunnittelusta ja kotimaisuudesta. Taustoitusta sekä lähtökohtia nostettiin esille suunnitteluprosessi osuudessa. Projekti alkoi asiakastapaamisella, jossa käytiin läpi asiakkaan näkökulmia sekä toiveita projektille. Tämän jälkeen laadittiin sisustussuunnitelma asiakkaiden toiveiden ympärille.
Sisustussuunnitelman lopputulos oli sitä mitä asiakas toivoikin. Ravintolan ongelma kohdat saatiin ratkaistua. Tavoitteena oli saada ravintolasta raikkaan, valoisan, toimivan sekä tuoda rakennuksen ylellisyyttä esille kunnioittaen rakennuksen vanhoja elementtejä. The goal of the interior design was to restore the dignity of the summer restaurant in Korkeasaari, completed in 1884, and update the space experience for visitors to be fresh and functional. Possibly also attract new customers to become customers of the restaurant. There aren´t any similar villas left in Helsinki, that have been in this kind of a use. The customer of the restaurant project was the owner of the restaurant and Helsinki zoo.
The central content in the thesis comprises the restairants interior design and the finished result. Also the history of the restaurant and the stylic direction neo-renaissance, not forgetting the architecutre of the building Theodor Höijer. A big subject int the thesis is about restaurant design and domesticity. Background and starting point were brought up in the projects process section. The whole project started with a meeting, where we went through teh customers wishes and needs for this project. After the meeting we made a interior design plan according to the customers wishes.
The result of the interior design was everything the customer wished for. We did fix the lack of functionality that the resurant had problems with. We succeeded to make the restaurant atmospheric but also fresh and brigt. With mirrors, lamps and plants we brought the old luxurious feeling back. Not forgetting to respect the old elements in the building.
Opinnäytetyön keskeinen sisältö käsittelee ravintolan sisustussuunnitelmaa sekä lopputulosta. Opinnäytetyö käsittelee myös ravintolan historiaa, uusrenessanssin tyylisuuntaa, rakennuksen arkkitehtia Theodor Höijeriä sekä yleisesti ravintolasuunnittelusta ja kotimaisuudesta. Taustoitusta sekä lähtökohtia nostettiin esille suunnitteluprosessi osuudessa. Projekti alkoi asiakastapaamisella, jossa käytiin läpi asiakkaan näkökulmia sekä toiveita projektille. Tämän jälkeen laadittiin sisustussuunnitelma asiakkaiden toiveiden ympärille.
Sisustussuunnitelman lopputulos oli sitä mitä asiakas toivoikin. Ravintolan ongelma kohdat saatiin ratkaistua. Tavoitteena oli saada ravintolasta raikkaan, valoisan, toimivan sekä tuoda rakennuksen ylellisyyttä esille kunnioittaen rakennuksen vanhoja elementtejä.
The central content in the thesis comprises the restairants interior design and the finished result. Also the history of the restaurant and the stylic direction neo-renaissance, not forgetting the architecutre of the building Theodor Höijer. A big subject int the thesis is about restaurant design and domesticity. Background and starting point were brought up in the projects process section. The whole project started with a meeting, where we went through teh customers wishes and needs for this project. After the meeting we made a interior design plan according to the customers wishes.
The result of the interior design was everything the customer wished for. We did fix the lack of functionality that the resurant had problems with. We succeeded to make the restaurant atmospheric but also fresh and brigt. With mirrors, lamps and plants we brought the old luxurious feeling back. Not forgetting to respect the old elements in the building.