Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ilman jääkaappia säilyvät välipalat : sähköinen ohjausmateriaali työikäisille

Gynther, Anna; Toikka, Jasmin (2023)

 
Avaa tiedosto
Gynther_Toikka.pdf (481.5Kt)
Lataukset: 


Gynther, Anna
Toikka, Jasmin
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023052212800
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa Painonhallintatalolle sähköistä ohjausmateriaalia helpoista ja terveellisistä ilman jääkappia säilyvistä, lautasmallin mukaisista välipaloista työikäisille. Opinnäytetyön tavoitteena oli lisätä tietoa terveellisestä ravitsemuksesta sekä auttaa työikäisiä löytämään itselleen sopivia ja monipuolisia välipalavaihtoehtoja osaksi terveellistä ruokavaliota ja painonhallintaa. Tavoitteena oli myös tuottaa mielenkiintoinen, monipuolinen ja selkeä, helposti saatavilla oleva sähköinen ohjausmateriaali. Tuotettu sähköinen ohjausmateriaali lisätään HUS:n ylläpitämälle Painonhallintatalo.fi -verkkosivustolle. Painonhallintatalo on osa Terveyskylä -nimistä julkista verkkopalvelua, jota ylläpitää suomalaiset yliopistosairaalat. Terveyskylässä on 33 erilaista virtuaalista taloa, joista jokainen antaa tietoa erilaisista terveyteen liittyvistä teemoista.

Opinnäytetyön teoriaosuuteen kerättiin tietoa ravitsemuksesta ja painonhallinnasta. Opinnäytetyöhön etsittiin tietoa eri tietokannoista ja hyödynnettiin tutkimustuloksia, lisäksi tietoa haettiin hoito- ja ravitsemusalan kirjallisuudesta. Tämän opinnäytetyön tuotoksena syntyi informatiivinen ja painonhallintaan motivoiva ohjausmateriaali lautasmallin mukaan kootuista ilman jääkaappia säilyvistä välipaloista. Tässä tuotoksessa käsitellään suomalaisia ravitsemussuosituksia ja painonhallintaa yleisesti erilaisten välipalojen näkökulmasta. Muiden aterioiden ohella myös välipalan koostaminen ravitsemussuositusten määrittelemän lautasmallin mukaan tukee painonhallintaa ja terveellisiä elämäntapoja.

Tuotoksesta kerättiin palautetta työelämän puolelta toimeksiantajalta sekä ravitsemusterapeutilta. Lisäksi palautetta saatiin kahdelta kokemusasiantuntijalta. Palautteessa saimme muutamia kehittämis- ja muutosehdotuksia sisällön rajaamiseksi sekä tiedon lisäämiseksi. Ohjausmateriaali koettiin selkeäksi ja konkreettiseksi, ja sitä hyödynnetään Painonhallintatalon digihoitopolulla. Palautteen perusteella tehtiin muutoksia ohjausmateriaaliin.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste