Ravintola Bepop Joensuun perehdytyksen kehittäminen
Hätinen, Iina; Puumalainen, Toni (2023)
Hätinen, Iina
Puumalainen, Toni
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023052915674
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023052915674
Tiivistelmä
Tämä toiminnallinen opinnäytetyö on tehty toimeksiantona ravintola Bepop Joensuulle. Opinnäytetyön aiheena oli Bepop Joensuun perehdytyksen kehittäminen ja perehdytysmateriaalien laatiminen. Perehdytysmateriaalien luomisen tarkoituksena oli parantaa ja kehittää ravintolan perehdytystä. Perehdytysmateriaalit tulevat esihenkilöiden ja perehdyttäjien käyttöön ja uuden työntekijän tueksi perehdytysprosessissa.
Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään perehdytystä, erilaisia perehdytysprosesseja ja perehdytyksen tavoitteita ja hyötyjä työpaikalla. Perehdytysmateriaalien kehittämisen pohjaksi tehtiin kysely ravintolan henkilökunnalle. Kyselyn avulla haluttiin selvittää Bepop Joensuun perehdytyksen nykytilannetta ja saada tietoa siitä, mikä siinä jo toimii ja missä on parannettavaa. Kyselyn tulosten perusteella laadittiin kehitysideoita perehdytykseen liittyen. Lisäksi tehtiin perehdytysopas ja videopankki tukemaan perehdytystä.
Kyselyssä ilmeni, että työilmapiiri Bepop Joensuussa on hyvällä tasolla ja työkaverit koettiin mukaviksi ja kannustaviksi. Eniten kehitettävää koettiin olevan tuotetietoisuudessa, perehdytykseen käytettävässä ajassa ja perehdytysmateriaaleissa. Opinnäytetyön tuotoksina syntyivät perehdytysopas ja videopankki, jotka sisällöltään tukevat perehdytyksen kehittämistä. Perehdytysopas sisältää tietoa yleisemmistä työtehtävistä ja myynnissä olevista tuotteista. Videopankki sisältää sähköisessä muodossa olevia työskentelyohjeita.
Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään perehdytystä, erilaisia perehdytysprosesseja ja perehdytyksen tavoitteita ja hyötyjä työpaikalla. Perehdytysmateriaalien kehittämisen pohjaksi tehtiin kysely ravintolan henkilökunnalle. Kyselyn avulla haluttiin selvittää Bepop Joensuun perehdytyksen nykytilannetta ja saada tietoa siitä, mikä siinä jo toimii ja missä on parannettavaa. Kyselyn tulosten perusteella laadittiin kehitysideoita perehdytykseen liittyen. Lisäksi tehtiin perehdytysopas ja videopankki tukemaan perehdytystä.
Kyselyssä ilmeni, että työilmapiiri Bepop Joensuussa on hyvällä tasolla ja työkaverit koettiin mukaviksi ja kannustaviksi. Eniten kehitettävää koettiin olevan tuotetietoisuudessa, perehdytykseen käytettävässä ajassa ja perehdytysmateriaaleissa. Opinnäytetyön tuotoksina syntyivät perehdytysopas ja videopankki, jotka sisällöltään tukevat perehdytyksen kehittämistä. Perehdytysopas sisältää tietoa yleisemmistä työtehtävistä ja myynnissä olevista tuotteista. Videopankki sisältää sähköisessä muodossa olevia työskentelyohjeita.