Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Juomaravintolatoiminta Kajaanissa

Lämsä, Milja (2023)

 
Avaa tiedosto
Lamsa_Milja.pdf (3.047Mt)
Lataukset: 


Lämsä, Milja
2023
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023053016123
Tiivistelmä
Alkoholikulttuuri on muuttunut paljon viimeisimpien vuosikymmenien aikana. Sen vuoksi juomaravintolatoimintaa on kehitettävä jatkuvasti. Opinnäytetyön aiheena oli tutkia juomaravintolatoimintaa Kajaanissa ja se tehtiin Osuuskauppa Maakunnan toimeksiannosta. Tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa asiakaskäyttäytymistä ja erilaisia vetovoimatekijöitä. Tavoitteena oli selvittää, miten juomaravintolatoimintaa voidaan kehittää toimeksiantajalle kannattavammaksi.
Tutkimusmenetelmänä käytettiin kvantitatiivista tutkimusta. Aineiston keräämiseen hyödynnettiin verkkokyselylomaketta, joka suunniteltiin yhteistyössä toimeksiantajan kanssa. Kyselyn jakaminen tapahtui verkkolinkkinä, johon oli mahdollista vastata 16.12.2020-15.01.2021 välisenä aikana. Vastaajia kyselyyn saatiin 2 629. Tutkimustulosten analysointiin käytettiin Webropol-kyselysovelluksen raportointiosiota. Tutkimuksessa selvitettiin, että millaista juomaravintolakäyttäytyminen on Kajaanissa, millä perusteella asiakas valitsee juomaravintolan ja miten juomaravintolatoimintaa voi kehittää.
Työn teoriaosuus koostuu ravintola-alan historiasta sekä erilaisista toimintaympäristöistä. Teoriassa käsitellään myös asiakaskeskeisestä liiketoimintaa ja sen eri osa-alueita, kuten asiakassegmentointia, vetovoimaisuuttaja ja asiakasymmärrystä.
Toimeksiantajalle tuotettiin erillinen tutkimusraportti, jossa esiteltiin johtopäätöksiä tutkimustuloksista. Sitä on mahdollista hyödyntää liiketoiminnan kehittämiseen. Tutkimustuloksista selvisi kajaanilaisten juomaravintolakäyttäytyminen. Juomaravitolatarjonta miellettiin kohtalaiseksi ja merkittävin tekijä juomaravintolan valinnassa oli ravintolan ulkoinen olemus. Kajaaniin kaivattaisiin rauhallista ja viihtyisää juomaravintolaa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste