Toimenpide-ehdotukset Burger King -ravintoloille työhyvinvoinnin kehittämiseksi
Ignatius, Jasmit (2023)
Ignatius, Jasmit
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023053116792
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023053116792
Tiivistelmä
Tämän tutkimuksellisen opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, mitkä ovat Burger King -ravintoloiden ongelmakohtia työhyvinvoinnissa. Burger King -ravintolat ovat osa Restel Fast Food Oy:tä, ja ravintoloita on Suomessa tällä hetkellä 64. Burger King -ravintoloissa työskentelee paljon nuoria ihmisiä ja heidän työhyvinvointiinsa halutaan kiinnittää erityisesti huomiota. Opinnäytetyön tavoitteena on työhyvinvoinnin parantaminen ravintoloissa.
Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään työhyvinvoinnin eri osa-alueita, kuten työnjohtamista, työyhteisön toimivuutta, työstressiä ja palautumista. Aineistonkeruumenetelmänä käytettiin verkkokyselyä, joka luotiin Restel Fast Food Oy:n suorittaman aikaisemman kyselyn pohjalta. Lisäkysely lähetettiin 10 Burger King -ravintolaan ympäri Suomen. Kyselyn avulla selvitettiin ongelmakohtia Burger King -ravintoloissa ja sitä, kuinka työhyvinvointia voidaan kehittää jatkossa parempaan suuntaan. Toimenpide-ehdotukset luotiin kyselyn ja opinnäytetyön tekijän omakohtaisen kokemuksen perusteella.
Kyselyn vastaukset osoittivat, että tarvitaan toimenpide-ehdotuksia työhyvinvoinnin kehittämiseksi ja sen ylläpitämiseksi. Opinnäytetyössä tuodaan esille näitä kehittämisehdotuksia työhyvinvointiin liittyen. Työhyvinvointi on tärkeä ja tarpeellinen asia, jota voidaan jatkuvasti kehittää. Tärkeimpiä kehittämisideoita työhyvinvoinnin parantamiseksi ovat esimerkiksi palautteen antamisen ja saamisen kehittäminen erilaisin keinoin ja työntekijöiden kehityksen seuraaminen aktiivisesti yhdessä työntekijöiden kanssa.
Opinnäytetyön tietoperustassa käsitellään työhyvinvoinnin eri osa-alueita, kuten työnjohtamista, työyhteisön toimivuutta, työstressiä ja palautumista. Aineistonkeruumenetelmänä käytettiin verkkokyselyä, joka luotiin Restel Fast Food Oy:n suorittaman aikaisemman kyselyn pohjalta. Lisäkysely lähetettiin 10 Burger King -ravintolaan ympäri Suomen. Kyselyn avulla selvitettiin ongelmakohtia Burger King -ravintoloissa ja sitä, kuinka työhyvinvointia voidaan kehittää jatkossa parempaan suuntaan. Toimenpide-ehdotukset luotiin kyselyn ja opinnäytetyön tekijän omakohtaisen kokemuksen perusteella.
Kyselyn vastaukset osoittivat, että tarvitaan toimenpide-ehdotuksia työhyvinvoinnin kehittämiseksi ja sen ylläpitämiseksi. Opinnäytetyössä tuodaan esille näitä kehittämisehdotuksia työhyvinvointiin liittyen. Työhyvinvointi on tärkeä ja tarpeellinen asia, jota voidaan jatkuvasti kehittää. Tärkeimpiä kehittämisideoita työhyvinvoinnin parantamiseksi ovat esimerkiksi palautteen antamisen ja saamisen kehittäminen erilaisin keinoin ja työntekijöiden kehityksen seuraaminen aktiivisesti yhdessä työntekijöiden kanssa.