Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Osuuskauppa Arinan ruoan verkkokaupan keräilyprosessikuvaus ja kehitysideat LEAN- näkökulmasta

Arolaakso, Ari (2023)

 
Avaa tiedosto
Arolaakso_Ari.pdf (1.435Mt)
Lataukset: 


Arolaakso, Ari
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023060521357
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia Osuuskauppa Arinan ruoan verkkokaupan keräilytoiminnon eri vaiheita ja muodostaa niistä selkeä prosessikuvaus. Prosessikuvauksella luodaan selkeä kuvaus kokonaisuudesta ja tuodaan lisäarvoa toimintojen kehittämiseen. Lisäksi tavoitteena oli prosessikuvauksen, haastattelujen ja havainnoinnin perusteella tuottaa kehitysideoita ruoan verkkokaupan kehittämiseksi hyödyntäen LEAN- menetelmiä. Kehitysideoiden tavoitteena oli parantaa työn sujuvuutta ja kannattavuutta.

Tietoperustassa keskityttiin hakemaan tietoa prosessista, prosessijohtamisesta, LEAN- menetelmistä sekä ruoan verkkokaupasta ja ruoan verkkokaupan kannattavuudesta.
Opinnäytetyö oli kehittämistehtävä, jonka tutkimuksellinen osuus toteutettiin kvalitatiivisena eli laadullisena tutkimuksena. Aineistonhankintamenetelminä käytettiin havainnointia ja haastattelua. Ensimmäisessä osuudessa havainnointia suoritettiin kolmessa suurimmissa ruoan verkkokaupantoimipisteissä. Toisessa osuudessa haastateltiin kolmen suurimman ruoan verkkokauppatoimipisteen myyntialuevastaavia, jotka vastaavat päivittäin operatiivisesta toiminnan ohjaamisesta. Kolmannessa osuudessa havainnoinnista ja haastatteluista saadut tulokset analysoitiin ja tutkimuksen pohjalta luotiin LEAN- menetelmää hyödyntäen kehitysideoita sujuvampaan arkeen, hukan minimointiin ja tehokkuuden parantamiseen.

Kehittämistehtävän tuloksena muodostui selkeä prosessikuvaus vuokaavio- muodossa Osuuskauppa Arinan ruoan verkkokaupan keräilyprosessista. Lisäksi kehitystehtävän tuloksena saatiin luotua kehitysideoita SOK:lle järjestelmän kehittämistä varten sekä Osuuskauppa Arinalle ruoan verkkokaupantoimipisteiden kehittämistä varten. Kehitysideoita voidaan skaalata myös uusille ruoan verkkokaupan toimipisteille.
Kehittämistehtävän tuloksia voidaan käyttää jatkokehittämiseen. Prosessikuvaus mahdollistaa tarkemman kehittämisen eri prosessin vaiheisiin. Myös eri prosessin vaiheiden mittaamista on kehitettävä, jotta kokonaisuuden onnistumista voidaan arvioida ja mitata tarkemmin.
 
The aim of the thesis was to study the different stages of the online food collection function of Osuuskauppa Arina, Arina Cooperative Society, and to form a clear process description. The process description provides a clear description of the whole process and adds value to the development of the functions. In addition, the aim was to produce development ideas for the development of the online food store based on the process description, interviews, and observations, using LEAN methods. The aim of the development ideas was to improve workflow and profitability.

The theoretical framework is based on searching information about the process, process management, LEAN methods, the online food store, and online food store profitability. The thesis was a development assignment, the research part of which was conducted as a qualitative study. Observation and interviews were used as methods of data collection. In the first part, observations were implemented in three of the largest online food stores. In the second part, interviews were conducted with the sales area managers, who manage day-to-day operations of the three largest online food stores. In the third part, the results of the observations and interviews were analyzed and, using the LEAN methodology, the study generated ideas for smoother daily operations, minimizing wastage and improving efficiency.

As a result of the development task, a clear process description of the collection process in the online food store of Osuuskauppa Arina was created in a flowchart form. In addition, the development task resulted in development ideas for SOK for the development of the system and for Osuuskauppa Arina for the development of its online food stores. The development ideas can also be scaled up to new online food store locations. The results of the development task can be used for further development. The process description allows for more detailed development at different stages of the process. The measurement of the different process steps also needs to be developed in order to assess and measure the success of the whole process more accurately.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste