Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • LAB-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • LAB-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Palvelupolun tarinallistaminen kilpailuetuna

Aro, Jenna-Juulia (2023)

 
Avaa tiedosto
Aro_Jenna-Juulia.pdf (1.445Mt)
Lataukset: 


Aro, Jenna-Juulia
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023081124702
Tiivistelmä
Opinnäytetyö koskee ravintolaa, jossa on herätty siihen, että ravintola tarvitsee uudenlaista kilpailuetua menestyäkseen. Hyvä tuote tai palvelu eivät riitä nykytilanteessa, kun asiakkaat janoavat kaikilla aisteilla koettavia elämyksiä. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää kannattaako kohderavintolan hyödyntää palvelupolun tarinallistamista kilpailuetuna.

Opinnäytetyöllä pyrittiin saamaan vastaus seuraaviin kysymyksiin: Saako ravintola palvelupolun tarinallistamisesta kilpailuetua? Miksi kohderavintolan kannattaisi käyttää tarinallistamista kilpailuetuna? Tutkimuksella pyritään saamaan lisää tietoa siitä, kannattaako ravintolan hyödyntää tarinallistamista uudenlaisen kilpailuedun tavoittelussa. Tutkimuksen teoreettisessa näkökulmassa on mukana tarinallistaminen, palvelupolku sekä palvelumuotoilu. Opinnäytetyössä on käytetty kvantitatiivista tutkimusmenetelmää ja tutkimuksessa on käytetty apuna kyselyä, joka pidettiin kohderavintolassa yhtenä erillisenä teemapäivänä.

Tutkimustulokset osoittavat, että kohderavintolan kannattaisi käyttää tarinallistamista palvelupolulla. Tutkimuksen perusteella ravintola voi saada palvelupolun tarinallistamisesta uudenlaista kilpailuetua ja erottua kilpailijoista. Tarinallistamisen avulla kohderavintola voisi houkutella uusia asiakkaita sekä tarjota elämyksellisempää lounasta asiakkaille ja näin ollen sitouttaa heitä kohderavintolaan. Tutkimuksentulosten avulla kohderavintola voisi kehittää toimintaansa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste