Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Centria-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Centria-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Kuppikakun tuotannon kehittäminen : Esimerkkinä Pohjanmaan leipomo Oy

Huhtala, Taru (2013)

Avaa tiedosto
Huhtala_Taru.pdf (2.646Mt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Huhtala, Taru
2013
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023090125239
Tiivistelmä
Opinnäytetyö tehtiin Pohjanmaan Leipomo Oy:n toimeksiannosta. Työssä haluttiin selvittää yrityksen tuotannon uuden tuotteen läpimenoaikoja ja tuotantomääriä. Tavoitteena oli löytää mahdollisia tuotantoa hidastavia tekijöitä ja selvittää, miten tuotantoa voitaisiin kehittää.

Työssä käsiteltiin aluksi yrityksen tuotannon nykytila keskittyen uuden tuotteen tuotantoprosessin kuvaukseen. Teoriaosuudessa luotiin katsaus leipomoteollisuuteen kotimaassa sekä kerrottiin tuotannonohjauksesta painottaen tuotannon kehittämistä.

Opinnäytetyö oli toiminnallinen, joka toteutettiin aluksi tuotantoon tutustumalla sekä uuden tuotteen työvaiheisiin perehtymällä. Samassa yhteydessä kellotettiin työvaiheiden kestoja ja havainnoitiin tuotantoprosessin tilaa. Yrityksen työntekijöitä haastattelemalla saatiin tietoa tuotannon nykytilasta sekä epäkohdista.

Työn tuloksena saatiin selville uuden tuotteen tuotannon läpimenoajat ja tuotantomäärät sekä pullonkaulat, jotka pitkittävät läpimenoaikoja. Selkeitä pullonkauloja olivat leivosvuokien levittäminen pelleille käsityönä sekä tuotteen pursottaminen ja koristelu. Tuotannon ongelmakohtiin löydettiin ratkaisuja laiteinvestoinneilla sekä tuotannon suunnittelulla.

Opinnäytetyön lopputulokset vastasivat asetettuja tavoitteita. Työssä esitetyt ehdotukset toimenpiteistä tehostaisivat uuden tuotteen tuotantoprosessia. Työ sisältää salaisen osion.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste