Ravitsemus työhyvinvoinnin tukena : ravitsemusopas hoitoalan ammattilaiselle
Tapio, Minnie (2023)
Tapio, Minnie
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112932650
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112932650
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa yhteistyökumppanin, Lahden diakonialaitos Marie-kodin, hoitoalan ammattilaisille ravitsemusopas. Opinnäytetyön tavoitteena on lisätä hoitoalan ammattilaisten keskuudessa tietoisuutta riittävän ravitsemustilan ylläpidosta, sekä sen vaikutuksista työhyvinvointiin ja jaksamiseen.
Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä, luotettavia lähteitä käyttäen. Tietoperustaan kerättiin tietoa ravitsemuksesta ja työhyvinvoinnista, sekä näiden vaikutuksesta ja merkityksestä toisiinsa.
Opinnäytetyön tuotoksena on hoitoalan ammattilaiselle suunnattu ravitsemusopas. Oppaan avulla annetaan tietoa ravitsemuksesta, sekä keinoja ravitsemustottumuksien kehittämiseen. Oppaan sisältämät aiheet on valittu kyselykartoituksen avulla, havainnollistaen yhteistyökumppanin tarpeet ja kehityskohteet. Opas on selkeä, ja sisältää tiivistetysti ymmärrettävää teoriatietoa. Valmiit oppaat jaettiin yhteistyökumppanille paperisena versiona, sekä sähköisesti PDF-muodossa. Oppaalla toivotaan olevan positiivista vaikutusta työhyvinvointiin, työn laatuun, sekä potilasturvallisuuteen. The purpose of the thesis was to produce a nutrition guide for the associate’s healthcare professionals at The Lahti Diaconia Institute. The goal of the thesis is to increase knowledge among the healthcare professionals about sustaining nutrition and about its effect on workplace wellbeing and coping.
The thesis was produced as a functional thesis by using authentic sources. The content of the database includes knowledge about nutrition and workplace wellbeing and their effect on each other.
The output of the thesis is a nutrition guide aimed for the healthcare professionals. The guide gives knowledge about nutrition and how to improve your own nutrition habits. The subjects that the nutrition guide includes have been selected by using a questionnaire form. The associates needs and development targets were observed by using the form. The guide is built to involve summarized intelligible theory knowledge. The finished guides were shared for the associate as a copied guides and as an electrical pdf-version. It’s desired that the guide brings out positive effect on the workplace well-being and the quality of work.
Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä, luotettavia lähteitä käyttäen. Tietoperustaan kerättiin tietoa ravitsemuksesta ja työhyvinvoinnista, sekä näiden vaikutuksesta ja merkityksestä toisiinsa.
Opinnäytetyön tuotoksena on hoitoalan ammattilaiselle suunnattu ravitsemusopas. Oppaan avulla annetaan tietoa ravitsemuksesta, sekä keinoja ravitsemustottumuksien kehittämiseen. Oppaan sisältämät aiheet on valittu kyselykartoituksen avulla, havainnollistaen yhteistyökumppanin tarpeet ja kehityskohteet. Opas on selkeä, ja sisältää tiivistetysti ymmärrettävää teoriatietoa. Valmiit oppaat jaettiin yhteistyökumppanille paperisena versiona, sekä sähköisesti PDF-muodossa. Oppaalla toivotaan olevan positiivista vaikutusta työhyvinvointiin, työn laatuun, sekä potilasturvallisuuteen.
The thesis was produced as a functional thesis by using authentic sources. The content of the database includes knowledge about nutrition and workplace wellbeing and their effect on each other.
The output of the thesis is a nutrition guide aimed for the healthcare professionals. The guide gives knowledge about nutrition and how to improve your own nutrition habits. The subjects that the nutrition guide includes have been selected by using a questionnaire form. The associates needs and development targets were observed by using the form. The guide is built to involve summarized intelligible theory knowledge. The finished guides were shared for the associate as a copied guides and as an electrical pdf-version. It’s desired that the guide brings out positive effect on the workplace well-being and the quality of work.