Opintomatka Haapalan panimoon
Kallijärvi, Elina (2023)
Kallijärvi, Elina
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120133618
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120133618
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia ja perehtyä matkan järjestämiseen tapahtumatuotannon teorian pohjalta. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ja matkan kohteena Haapalan panimoravintola, joka sijaitsee Sotkamossa. Matka oli suunnattu kaikille Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoille, joita pienpanimoon ja oluihin tutustuminen kiinnostaa. Työssä tavoiteltiin yhteisöllisyyttä matkan kohderyhmälle ja toimeksiantajalle sekä näkyvyyttä Haapalalle. Opiskelijakunta KAMO sai matkasta monipuolisuutta tapahtumiinsa sekä lisää näkyvyyttä.
Työn teoriaosuudessa käsitellään matkailua, tapahtuman järjestämistä sekä tapahtumien elämyksellisyyttä ja tarinallistamista. Näiden lisäksi teoriaosuudessa käydään läpi suomalaisen pienpanimoiden historiaa sekä niiden asemaa Suomessa. Työn lopuksi käydään läpi toiminallisen opinnäytetyön osuutta, sekä toteutuneen matkan suunnittelua ja organisointia. Lopuksi käydään läpi toteutuneen matkan palaute.
Matka järjestettiin lokakuussa 2023 ja matkalle osallistui 15 opiskelijaa. Matkan ohjelmassa oli panimokierros ja olut tasting ja lisäksi aikatauluun oli varattu vapaa-aikaa Haapalassa. Lippuihin sisältyi lisäksi edestakainen linja-autokyyditys Kajaanin ammattikorkeakoululta Haapalaan. Matka toi osallistujille uuden kokemuksen ja tutustumisen syvemmin oluihin. Matka oli erittäin onnistunut ja osallistujat pitivät matkasta. Palautteen kerääminen toteutettiin kvantitatiivisella palautekyselyllä paluumatkalla Kajaaniin. Palautteista kävi ilmi osallistujien elämyksellisyyteen vaikuttavia tekijöitä, joihin vaikutti moniaistisuus, tunnelma sekä tiivis osallistujaryhmä. Kehitettävissä asioissa nousi esille toive lisäaktiviteeteista matkalla sekä pidemmästä vierailuajasta. Lopputulos oli onnistunut osallistujien, matkan kohteen sekä matkan järjestäjien puolesta.
Työn teoriaosuudessa käsitellään matkailua, tapahtuman järjestämistä sekä tapahtumien elämyksellisyyttä ja tarinallistamista. Näiden lisäksi teoriaosuudessa käydään läpi suomalaisen pienpanimoiden historiaa sekä niiden asemaa Suomessa. Työn lopuksi käydään läpi toiminallisen opinnäytetyön osuutta, sekä toteutuneen matkan suunnittelua ja organisointia. Lopuksi käydään läpi toteutuneen matkan palaute.
Matka järjestettiin lokakuussa 2023 ja matkalle osallistui 15 opiskelijaa. Matkan ohjelmassa oli panimokierros ja olut tasting ja lisäksi aikatauluun oli varattu vapaa-aikaa Haapalassa. Lippuihin sisältyi lisäksi edestakainen linja-autokyyditys Kajaanin ammattikorkeakoululta Haapalaan. Matka toi osallistujille uuden kokemuksen ja tutustumisen syvemmin oluihin. Matka oli erittäin onnistunut ja osallistujat pitivät matkasta. Palautteen kerääminen toteutettiin kvantitatiivisella palautekyselyllä paluumatkalla Kajaaniin. Palautteista kävi ilmi osallistujien elämyksellisyyteen vaikuttavia tekijöitä, joihin vaikutti moniaistisuus, tunnelma sekä tiivis osallistujaryhmä. Kehitettävissä asioissa nousi esille toive lisäaktiviteeteista matkalla sekä pidemmästä vierailuajasta. Lopputulos oli onnistunut osallistujien, matkan kohteen sekä matkan järjestäjien puolesta.