Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • LAB-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • LAB-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Kaupan kannattavuuden parantaminen hävikkiä vähentämällä : K-Market Ratakatu

Kosonen, Laura (2023)

 
Avaa tiedosto
Kosonen_Laura.pdf (2.291Mt)
Lataukset: 

Rajoitettu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången begränsad
Kosonen, Laura
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023121236591
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli vähentää K-Market Ratakadun hedelmä-, vihannes- ja leipäosaston hävikkiä ja sitä kautta parantaa kaupan kannattavuutta. Hävikin vähentäminen on tärkeä kaupan perustehtävä, ja siitä on etua sekä yrityksen kannattavuuden että ympäristön kannalta. Työ toteutettiin toimeksiantona Tmi Jaana M. Karhulle, ja kohdekauppana on K Market Ratakatu.

Työ rajattiin osastoittain hedelmä- ja vihannesosastoon sekä leipäosastoon tuoreen ja kaasupakatun leivän osalta. Aineistona käytettiin Keskon Qlik Sense -ohjelmistolla kerättyä dataa, joka on sekundaariaineisto. Aineistosta selvitettiin osastojen lähtötilanne syyskuun osalta, minkä jälkeen tietoa kerättiin ja analysoitiin lokakuussa viikoittain. Kuun vaihtuessa koko kuukauden lopputulos analysoitiin ja verrattiin lähtötilanteeseen sekä toimeksiantajan tavoitteisiin.

Toimeksiantajan asettamat hävikin ja hävikkikorjatun hinnoittelueron tavoitteet saavutettiin työssä vain osittain. Hedelmä- ja vihannesosaston hävikki suureni mittausjakson aikana ja hävikkikorjattu hinnoitteluero laski. Leipäosastolla hävikki saatiin tavoitteeseen ja hävikkikorjattu hinnoitteluero lähestulkoon tavoitteeseen. Hävikin hallinta osoittautui haasteelliseksi, ja syitä tavoitteiden epäonnistumisille oli useita.
 
The purpose of the thesis was to reduce food losses in fruit, vegetable and bread departments of K-Market Ratakatu, thereby improving the store's profitability. Minimizing the food loss is an essential core task of grocery stores, and it brings benefits both to profitability of the company and to the environment. Thesis was assigned by client Tmi Jaana M. Karhu, with K-Market Ratakatu as the target store.

The work was restricted to the fruit, vegetable department and the bread department, specifically focusing on fresh and gas-packed bread. The data used for the analysis was collected using Kesko Corporation’s Qlik Sense software, which constitutes secondary data. The material was used to determine the initial situation of the departments in September, after which information was collected and analyzed weekly in October. At the end of each month, the overall result for the entire month was analyzed and compared to the initial situation as well as the goals set by the client.

The goals set by client were only partially achieved in the work. Reducing the food loss proved to be more challenging, and there are several reasons for the failure to the goals.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste