Perehdyttämisopas Leipomo X:lle
Juutilainen, Katja (2014)
Juutilainen, Katja
Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112116210
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112116210
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda ja toteuttaa perehdyttämisopas Leipomolle X. Tavoitteena oli koota perehdytystä tukeva, selkeästi luettava ja johdonmukaisesti etenevä opas. Opas suunnattiin uusille ja tilapäisille työntekijöille, joten sen tuli sisältää työn ja kohdeyrityksen kannalta kaikkein oleellisinta tietoa.
Opinnäyte on toiminnallinen opinnäytetyö. Teoreettinen viitekehys käsittelee perehdyttämistä ja perehdyttämisen merkitystä organisaatiossa sekä produktin kokoamista. Produktin käyttökelpoisuutta sekä tilaajan tyytyväisyyttä oppaaseen selvitettiin haastattelemalla sekä työn tilaajaa että yritykseen vasta perehdytettyä työntekijää.
Tuloksista ilmeni, että perehdyttämisopas on auttanut yrityksen toimintatapojen yhtenäistämisessä. Perehdyttämisopas on täyttänyt tarkoituksensa viestiessään tulokkaalle organisaation taustoista ja tavoitteista sekä yhteisistä toimintamalleista.
Perehdyttämisoppaan päivittäminen sekä ajantasalla pitäminen on erittäin tärkeää. Perehdyttämisopas on Leipomo X:n käytössä paperisena kansiona, että sähköisessä muodossa. Jatkotoimenpiteenä ehdotan yritykselle prosessien laaduntamista yritykseen kehitettävän laatukäsikirjan avulla.
Opinnäyte on toiminnallinen opinnäytetyö. Teoreettinen viitekehys käsittelee perehdyttämistä ja perehdyttämisen merkitystä organisaatiossa sekä produktin kokoamista. Produktin käyttökelpoisuutta sekä tilaajan tyytyväisyyttä oppaaseen selvitettiin haastattelemalla sekä työn tilaajaa että yritykseen vasta perehdytettyä työntekijää.
Tuloksista ilmeni, että perehdyttämisopas on auttanut yrityksen toimintatapojen yhtenäistämisessä. Perehdyttämisopas on täyttänyt tarkoituksensa viestiessään tulokkaalle organisaation taustoista ja tavoitteista sekä yhteisistä toimintamalleista.
Perehdyttämisoppaan päivittäminen sekä ajantasalla pitäminen on erittäin tärkeää. Perehdyttämisopas on Leipomo X:n käytössä paperisena kansiona, että sähköisessä muodossa. Jatkotoimenpiteenä ehdotan yritykselle prosessien laaduntamista yritykseen kehitettävän laatukäsikirjan avulla.