Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ennakoinnilla kohti tulevaisuuden kokouspalveluita

Asiala, Aino (2014)

 
Avaa tiedosto
Aino_Asiala.pdf (3.034Mt)
Lataukset: 


Asiala, Aino
Laurea-ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014102414923
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena on kokouspalvelut ja niiden kehittäminen. Toimeksiantaja on BarLaurea, joka on Laurea-ammattikorkeakoulun Leppävaaran toimipisteessä ravitsemuspalveluita tarjoava opetusravintola. Opinnäytetyön tarkoituksena on tuottaa ideoita uutta kokouspalvelukonseptia varten.

Aluksi esitellään opinnäytetyön toimintaympäristö ja kohdeyritys. Teoreettinen viitekehys koostuu kolmesta eri näkökulmasta. Ensimmäisenä näistä kolmesta tutustutaan palveluiden tuottamiseen ja asiakkaiden kokemaan arvoon. Toiseksi näkökulma on tulevaisuusajattelu ja yksi sen osa-alueista, ennakointi. Kolmas näkökulma kokouspalveluiden kehittämiseen on palvelumuotoilu toimintatapana. Kokouspalveluiden kehittämisprojektissa käytetään avuksi palvelumuotoilua sekä ennakointia. Näiden avulla on mahdollista kehittää palveluita niin, että niillä tuotetaan arvoa asiakkaille jatkossakin.

Kokouspalveluiden kehittämisprojektissa edetään Tuulaniemen (2011) palvelumuotoiluprosessia mukaillen. Prosessi on jaettu neljään eri vaiheeseen, joihin jokaiseen sisältyy omat tavoitteet. Palvelumuotoiluprosessi aloitettiin määrittelemällä BarLaurean kokouspalveluiden alkutilanne. Määritteleminen toteutettiin tutustumalla aiempiin julkaisuihin BarLaureasta, luomalla asiakasprofiileja ja keskustelemalla toimeksiantajasta sekä opinnäytetyöstä BarLaurean ravintolapäällikkö Miia Vakkurin kanssa. Seuraavaksi siirryttiin muotoiluprosessin tutkimisvaiheeseen, jossa perehdyttiin kokouspalvelualaan vaikuttaviin, ennakoitavissa oleviin asioihin. Tähän vaiheeseen sopi parhaiten menetelmäksi net scouting. Seuraavaksi edettiin suunnitteluvaiheeseen, jossa ideoitiin uutta kokouspalvelukonseptia ja suunniteltiin niiden testaamista. Ideoiden testaamista varten koottiin työryhmä, jonka kanssa jatkettiin ideointia workshopissa muun muassa mindmapin äärellä. Viimeisessä vaiheessa ideoita vihdoin testattiin aidossa palvelutilanteessa, sekä arvioitiin testaamisen onnistumista.

Palvelumuotoiluprosessin tuloksena saadut kehitysehdotukset esitellään opinnäytetyössä. Kehitysideana on käyttää hyödyksi tulevassa kokouspalvelukonseptissa luotuja asiakasprofiileja. Jokaista asiakasprofiilia kohden voidaan suunnitella kokouspaketti, jonka sisältöön vaikuttavat kyseiselle asiakasprofiilille ominaiset piirteet. Tunnistettavat tulevaisuuden trendit ennakoidaan ja otetaan huomioon kokouspakettien suunnittelussa. Yhdistämällä asiakkaan tarpeita sekä ennakoinnin oivalluksia pystytään luomaan uudenlaisia elämyksellisiä kokouspalveluita asiakkaille.

Tällä hetkellä BarLaurean kokouspalveluiden tilanne on hyvä, ja asiakkaita riittää. On kuitenkin järkevää ja oikeastaan välttämätöntä varautua tulevaisuuteen. Liiketoiminnalla ei menesty, jos kokouspalvelut pysyvät ennallaan toimintaympäristön muuttuessa. Kokouspalveluiden kehittäminen tulevaisuussuuntautuneesti takaa menestyksen ja asiakastyytyväisyyden jatkossakin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste