Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Liiketoimintasuunnitelma Panimoravintolalle

Lammi, Tomi; Toivonen, Kim (2014)

Avaa tiedosto
Lammi_Tomi_Toivonen_Kim.pdf (374.6Kt)
Lataukset: 


Lammi, Tomi
Toivonen, Kim
Laurea-ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120418547
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aihe on liiketoimintasuunnitelman laatiminen. Työn toimeksiantaja on helsinkiläisen pienpanimon omistaja. Opinnäytetyön tarkoituksena on laatia panimoravintolan kirjallinen liiketoimintasuunnitelma toiminnan optimoimiseen ja kannattavuuden varmistamiseen. Opinnäytetyön tavoitteena on opettaa tekijöille liiketoimintasuunnitelman sisältö, rakenne ja tarkoitus, sekä kartuttaa tietoja ravintola-alasta. Päätavoitteena on tehdä panimoravintolan liiketoimintasuunnitelmasta realistinen ja toimiva.

Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys rakentuu kirjallisuuteen, joka käsittelee liiketoiminnan suunnittelua. Työssä selvennetään liiketoimintasuunnitelma käsite ja esitellään käytetty Business Model Canvas -malli, johon laadittu liiketoimintasuunnitelma pohjaa. Käytännön laatimisessa on käytetty apuna Opas ravintolan liiketoiminnan suunnittelemiseen -kirjaa. Ravintola-alaa toimintaympäristönä sekä ravintolaa koskevia säädöksiä on kartoitettu suurimmaksi osaksi internetlähteistä.

Prosessin alussa tehtiin toimeksiantajan haastattelu. Tuloksena saatiin näkemyksiä suunnitellusta panimoravintolakokonaisuudesta, jonka pohjalle liiketoimintasuunnitelma on laadittu. Käytännön liiketoimintasuunnitelma tulee ainoastaan toimeksiantajan käyttöön, mutta opinnäytetyön liitteistä löytyvät liiketoimintasuunnitelman pääotsikot. Työn alkuvaiheessa tutustuttiin Helsingin alueen ravintoloihin ja pyrittiin benchmarkkaamalla tutustumaan ravintola-alaan. Valmista liiketoimintasuunnitelmaa benchmarkattiin suhteessa kilpailijoihin. Opinnäytetyön tarkoitus saavutettiin ja luotu liiketoimintasuunnitelma nähdään ainutlaatuisena ja kilpailukykyisenä. Myös opinnäytetyön tavoite saavutettiin. Prosessissa tekijät oppivat niin liiketoimintasuunnitelmasta kuin ravintola-alasta säänneltynä ja suhdanneherkkänä alana.

Opinnäytetyön liiketoimintasuunnitelmaosuus on kattava suunnitelma panimoravintolan toiminnalle. Se pitää sisällään liikeidean, kohderyhmän, tuotteen ja markkinoinnin. Lisäksi suun-nitelma selventää henkilöstösuunnitelmaa, esittelee pääpiirteittäin ulkoisen ilmeen ja sisustuksen sekä pohtii panimoravintolan riskejä. Liiketoimintasuunnitelmassa on lisäksi talouslaskelmat, jotka perustuvat arvioihin. Liiketoimintasuunnitelma toimii ehdotuksena toimeksiantajalle jatkokehittelyä varten.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste