Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Saimaan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Saimaan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Tilapäistarjoilumanuaali, Fazer Food Services Oy, Ravintola Willhelmiina

Hyppänen, Mari (2014)

Avaa tiedosto
Hyppanen_Mari-Annika.pdf (2.788Mt)
Lataukset: 


Hyppänen, Mari
Saimaan ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121519825
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön lähtökohtana oli dokumentoida Fazer Food Servicen henkilöstöravintola Willhelmiinan oheispalveluiden tuottamista. Opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia yksityiskohtainen perehdytysopas tukemaan Lappeenrannan kaupungintalon yleisötilaisuuksien ja kokousten väliaikakahvitusten suunnittelua, toteutusta ja jälkihoitoa. Tilapäiskahvitusmanuaali laadittiin yksinkertaisesti muokattavissa olevana sähköisenä Word-tiedostona.
Opinnäytetyö oli toiminnallinen ja laadullinen projektityö, jonka lopputuloksena syntyi tehokkuutta ja tasalaatuisuutta parantava ohjeistus henkilökunnan käyttöön. Prosessi koostui aineiston keruusta ja perehdytyskansion luomisesta.
Lähdeaineisto kerättiin mahdollisimman monipuolisesti banketti- ja kahvitustilaisuuksia sekä catering-palveluja ja buffet-pöydän toiminnallisuutta käsittelevästä kirjallisuudesta. Materiaalia kerättiin myös selvittämällä avainhenkilöiden hiljaista tietoa haastattelemalla ja analysoimalla Ravintola Willhelmiinan ja Fazer Food Servicen jo olemassa olevia dokumentteja. Hiljainen tieto kerättiin teemahaastatteluilla. Havainnointi suoritettiin keväällä 2013, ohjeistus laadittiin kesän aikana, ja manuaali otettiin käyttöön heti valmistuttuaan syksyllä 2013.
Työn tuloksena huomattiin yhtenäisen ja tehokkaan toimintamallin selkiyttävä vaikutus palvelun tasalaatuisuuteen. Työvuoron toteuttaminen ei vaatinut enää johdon läsnäoloa ja valvontaa, kun ohjeistus voitiin tulostaa halutussa laajuudessa henkilökunnan mukaan työvuoroon ja päivittää aina tarvittaessa.
Tuotoksen toimivuuden testaamisesta vastasi Ravintola Willhelmiinan henkilökunta ja tulevaisuudessa palvelun tasalaatuisuutta voidaan testata hyödyntämällä liitteenä olevaa tilapäistarjoilumanuaalia.
Asiasanat: perehdytys, tilapäistarjoilun järjestäminen
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste