Ateriapalveluiden kehittäminen Keravan kaupungilla
Oinonen, Riitta (2024)
Oinonen, Riitta
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024060119595
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024060119595
Tiivistelmä
Tiivistelmä Tämän opinnäytetyön tavoitteena on ollut selvittää, kuinka Keravan ateriapalveluiden kannattaa lähteä kehittämään kylmävalmistustuotantomenetelmää. Kylmävalmistus on tarkoitus ottaa käyttöön jo olemassa olevien cook and chill- ja cook serve -menetelmien rinnalle. Keravalla on tulossa päiväkotien ja koulujen remontteja ja uusia päiväkoti tai koulukohteita, joissa on tarkoitus aloittaa ruoanvalmistus ja vastaanotto kylmävalmistusmenetelmää hyödyntäen. Opinnäytetyö on toteutettu laadullisena tutkimuksena ja aineisto on kerätty haastattelumenetelmällä. Teoriatieto opinnäytetyöhön on saatu kirjallisuudesta, niiltä osin kuin materiaalia on ollut saatavilla. Haastateltaviksi on valittu kylmävalmistukseen perehtyneitä osaajia. Haastattelut on pidetty helmikuussa 2024. Opinnäytetyössä kerrotaan muun muassa, mitä eri ruoanvalmistustavat ovat ja mitä asioita kylmävalmistuksessa täytyy huomioida. Kylmävalmistuksen avulla saadaan tehostettua ateriapalveluiden toimintaa ja tällä tavalla saadaan henkilöstöresurssit suunniteltua paremmin. Kehittämistyön tuloksena Keravan kaupungille saatiin tietopaketti kylmävalmistuksesta ja siitä mitä erilaiset ruoanvalmistusmenetelmät ovat ja kuinka ateriapalvelut voivat lähteä kehittämään kylmävalmistusta suunnitelmallisesti ja tehokkaasti. Kehittämistyö Keravalla jatkuu opinnäytetyön valmistuttua.