Luova tilallinen ruokailutapahtumakonsepti
Rose, Melanie (2024)
Rose, Melanie
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024082224283
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024082224283
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä tutkittiin luovaa ajattelua tilallisen tapahtumakonseptisuunnittelun kautta. Tutkimusosiossa perehdyttiin luovaan ajatteluun ja sen käsitteisiin, mitä kautta syvennyttiin henkilökohtaiseen suunnitteluprosessiin. Työssä tutkittiin tilaan ja kokemukseen liittyviä näkökulmia, mikä tarjosi pohjaa konseptisuunnittelulle.
Suunnitteluprosessissa keskityttiin erityisesti ideointivaiheisiin ja niissä syntyviin mielikuviin, jotka ohjasivat lopullisiin tuloksiin. Konseptien esittelyssä korostettiin taustalla olevia abstrakteja teemoja, vertauskuvia ja assosiaatioita. Tilallisten konseptien teemaksi valittiin ruokailutapahtumat, sillä ruokailu on yleinen ihmisiä yhdistävä toiminta.
Opinnäytetyö oli henkilökohtainen matka mielikuvituksen ja todellisuuden välimaahan, jossa tarkasteltiin luovuuden tarjoamia mahdollisuuksia. Suunnittelutyön tuloksena syntyi neljä ideatasoista ruokailutapahtumakonseptia. Pyrkimyksenä oli löytää tapoja rikastuttaa suunnittelutyötä ja luoda tilallisia kokonaisuuksia, jotka innostavat, herättävät ajatuksia ja tarjoavat merkityksellisiä kokemuksia sekä osallistujalle, että suunnittelijalle.
Suunnitteluprosessissa keskityttiin erityisesti ideointivaiheisiin ja niissä syntyviin mielikuviin, jotka ohjasivat lopullisiin tuloksiin. Konseptien esittelyssä korostettiin taustalla olevia abstrakteja teemoja, vertauskuvia ja assosiaatioita. Tilallisten konseptien teemaksi valittiin ruokailutapahtumat, sillä ruokailu on yleinen ihmisiä yhdistävä toiminta.
Opinnäytetyö oli henkilökohtainen matka mielikuvituksen ja todellisuuden välimaahan, jossa tarkasteltiin luovuuden tarjoamia mahdollisuuksia. Suunnittelutyön tuloksena syntyi neljä ideatasoista ruokailutapahtumakonseptia. Pyrkimyksenä oli löytää tapoja rikastuttaa suunnittelutyötä ja luoda tilallisia kokonaisuuksia, jotka innostavat, herättävät ajatuksia ja tarjoavat merkityksellisiä kokemuksia sekä osallistujalle, että suunnittelijalle.